Banes Motor České Budějovice
12.11.2018, Denisa Józsová, Adam Pavlíček

Šance? Ty už musíme začít proměňovat, ví kapitán Zdeněk Kutlák

Motor v utkání s Kadaní dominoval. Dlouho se ale nemohl prosadit, a to především díky velmi solidnímu výkonu Dominika Pavláta v soupeřově brance. Ve druhé třetině už šli Českobudějovičtí do vedení, které do konce zápasu nepustili. Pod výhru 5:0 nad severočeským celkem se podepsal asistencí i Zdeněk Kutlák.

Po zranění jste odehrál první utkání, tak jak se vám hrálo?
Nebylo to špatné. Prvních čtrnáct dní, co jsem byl zraněný, jsem toho moc dělat nemohl. Pak jsem se ale normálně zapojil do tréninku, od minulého pondělí jsem už trénoval s týmem. Menší výpadek tam tedy byl, myslím ale, že jsem to stihl dotrénovat.

Po první třetině jste měli na kontě 23 střel, přesto žádný gól. Čím to bylo, případně jak to vylepšit?
Ty bláho, kdybychom to věděli, udělali bychom to asi po prvních deseti střelách. Musím pochválit jejich gólmana, který předvedl neskutečný výkon. Nevím, jestli to bylo tím, že jsme ho trefovali, ale chytal opravdu dobře.

Jste nakonec spokojeni s tím, jak zápas dopadl?
Samozřejmě spokojení jsme. Ale těch x šancí, co tam bylo, ty už musíme začít proměňovat. Ne vždycky se dostaneme do tolika šancí, musíme zapracovat na tom, abychom v tomhle byli úspěšnější. Ale ten recept, jak to uděláme, vám v tuhle chvíli neřeknu.


Zdeněk Kutlák v zápase s Kadaní

Body: 1 (0+1)
Střely: 5
+/-: +3
Čas na ledě: 16:15

Při vaší gólové asistenci jste nahrával de facto z první. Máte to takhle natrénované, nebo jste spoluhráče prostě viděl?
Nic takového natrénovaného nemáme. Vyšlo to ze hry. Martin Novák mi za bránou přenechal kotouč, protože jsem měl větší rychlost. Objel jsem bránu a Davida jsem na druhé straně viděl, takže to vyplynulo jen ze situace.

Motor opět neproměnil ani jednu přesilovou hru, přestože jich měl k dispozici docela dost. Jak tohle zlepšit, na čem v nich zapracovat?
Nechci říkat, že ty přesilovky byly špatně sehrané, byly tam nějaké dobré šance. Ta celková procenta, která v nich máme, ukazují, že je na čem pracovat.

Příští zápas vás čeká na Kladně, bude směrem k tomuto utkání třeba něco změnit?
Těžká otázka. Nechám ji na trenérech, jestli budou něco měnit, nebo ne.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice