Banes Motor České Budějovice
05.12.2003, David Lukeš

Výměnou za Babku přichází Tomáš Jakeš

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Po neuspokojivých výkonech prvního týmu HC ČB přichází hráčská výměna. Na Slovensko do týmu Zvolena zamíří Daniel Babka, opačným směrem putuje český bek Tomáš Jakeš. Zároveň padá možnost příchodu Romana Kaděry na jih Čech, který nakonec zakotví v Litvínově.
"S Romanem jsme byli v podstatě domluveni, on chtěl přijít. Vítkovice ale mají dlouhodobě zraněného brankáře Trvaje a měly velký zájem získat z Litvínova Pince, který tam momentálně hostuje. Kluby se tedy dohodly na výměně hráčů, ráno mě o tom informoval manažer Vítkovic Černík," přiznal dnes v poledne rezignovaně generální manažer HC ČB ing. Jaroslav Pařízek. Roman Kaděra byl vyřazen z kádru Vítkovic v sobotu a České Budějovice se zařadily hned na začátek fronty zájemců o zkušeného kanonýra. Kaděra by určitě pomohl oživit ztuhlou ofenzívu Jihočechů, avšak o jeho dalším osudu rozhodla současná Achillova pata ostravského klubu - problém na postu gólmana.

Ofenzíva budějovického klubu tak posílena nebude, změnu ale pocítí obranné řady. Přetlak slovenských hokejistů v defenzívě neustál Daniel Babka, který zamíří na hostování do konce sezóny za řeku Moravu, když posílí tým Zvolena. V Českých Budějovicích si místo něj zahraje zkušený obránce, bývalý hráč Vsetína a Znojma, Tomáš Jakeš. "Tomáš Jakeš je zkušeným obráncem. Pro tuto sezónu na něj v Čechách vlastní práva Znojmo, přichází k nám tedy na základě jeho souhlasu. Slibujeme si od něj vyztužení obranných řad," upřesnil manažer Budějovic Jaroslav Pařízek.

Jakeše by měli fanoušci vidět už v nejbližším utkání, které sehrají Jihočeši na vlastním ledě v sobotu od 17 hodin se silnou pražskou Spartou.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....