Banes Motor České Budějovice
27.10.2018, Denisa Józsová

Jakub Babka: Dnešní vítězství je hodně cenné, bylo totiž vybojované

České Budějovice vstoupily do utkání dobře, když se radovaly již po třech minutách. Přerov ovšem srovnal a dlouho to vypadalo, že by se mohlo jít do prodloužení. Pak ovšem vypálil Jakub Babka, jehož střelu ještě tečoval Miloslav Čermák, a Motor znovu vedl. Nakonec Jihočeši brali tři body za výhru 3:1, čímž si upevnili vedoucí pozici v tabulce.

Vstup do utkání se dnes dá hodit kladně? Přece jen jste vstřelili branku ve třetí minutě.
Jasně, že když dáme branku takto brzy, tak je to pro nás jen dobře. Chtěli jsme začít stejně, jako když jsme hráli u nich, kdy jsme po první třetině vedli 3:0. Měli jsme dobrý vstup a chtěli jsme to zopakovat, což si myslím, že se nám povedlo. Sice to bylo z přesilové hry, ale pro nás jen dobře, že jsme jí dokázali využít.

Ve druhé třetiny vás Přerov dokázal zatlačit a dá se říct, že vyrovnal zaslouženě. Čím si to vysvětlujete?
Asi se dá říct, že zaslouženě vyrovnal. Na druhou stranu se mi nezdá, že by měli nějaký dlouhý a stálý tlak. Hra se přelévala ze strany na strany, my jsme se také nedokázali dostat na dlouho dobu do útočného pásma. Také dali gól z přesilovky a nejspíše zaslouženě.

Dnešní vítězství bylo ubojované. Jak moc je důležité pro tým urvat i zápas, kdy soupeře vyloženě nepřehrává?
Určitě se dá říct, že je hodně cenné. Každá výhra je pro nás cenná. Vážíme si každého vítězství. Vím, že se od nás očekává, že bychom měli jako lídři vyhrávat. Proti nám se ale každý „vybejkuje“, navíc když přijede na naše hřiště. Přerov se navíc „vybejkuje“ ještě více. Víme, jaký je, mají tam na to typy hráčů, o kterých víme, že jsou důrazní. To dnes předvedli a jenom dobře pro nás, že jsme je dokázali přehrát.

Motor využil přesilovou hru pět proti třem, může ho to nakopnout do dalších zápasů?
Můžeme jen doufat, že to tak bude. Je pravda, že ty početní výhody zatím nemáme moc ideální, ale jediné, co můžeme dělat, je to zjednodušit a střílet to tam. Stejně jako z toho padla první branka.

Jakub Babka proti Přerovu

Body: 1 (0+1)
Střely: 2
+/-: +1
Čas na ledě: 17:04

Při vaší brance jste parádní střelou trefil růžek u vzdálenější tyčky. Mířil jste přesně do tohoto místa? (pozn. red.: branka byla dodatečně připsána Čermákovi, který střelu tečoval).
Rád bych řekl, že ano, ale není to úplně pravda. Chtěl jsem hlavně vystřelit na bránu a trochu intuitivně jsem to tam hodil. Už jsem takhle dal pár branek, tak jsem tam takhle vystřelil a spadlo to tam.

Připsal jste si dvanáctý bod v sezóně. Jste spokojený s touto statistikou?
Tak samozřejmě každý kouká na své statistiky. Já si cením každého bodu a je jenom dobře, že zatím přibývají.

Co říkáte na sérii šesti výher v řadě a prvního místa v tabulce? Navíc díky dnešnímu vítězství České Budějovice navýšily svůj náskok na osm bodů.
Tak co k tomu říct. Je to pro nás jen dobře, ale o to více budeme muset potvrzovat roli favorita při každém utkání jak venku, tak na domácím ledě. V pondělí jedeme zase na těžké utkání do Benátek, kde to rozhodně nebude jednoduché. Benátky teď také mají nějakou šňůru, kdy vyhrávají. Samozřejmě tam máme tzv. polštář, ale na to se nemůžeme spoléhat. Můžeme třikrát prohrát a může se stát cokoliv. To samozřejmě nechceme, aby se stalo a do každého utkání půjdeme naplno a budeme se snažit vyhrávat.

Jaký máte názor na retra utkání obecně a jak se vám líbilo to dnešní, včetně dresů?
Určitě se mi líbilo každé takové utkání, které jsem tady odehrál. Líbila se mi všechna utkání, i ty dresy byly krásný. Dnes to bylo umocněno tím, že to byl zápas k výročí založení Československa. Podle mě jsou takovéto zápasy jen plus a je dobře, že se hrají.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....