Banes Motor České Budějovice
19.10.2018, Klub

Motor oslaví 100 let státnosti proti Přerovu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Blíží se významné výročí založení Československa, které proběhne 28. října, a ani ČEZ Motor České Budějovice nezůstane při oslavách stranou. Během utkání v sobotu 27. října proti Přerovu zazní československá hymna, úvodní buly vhodí bývalý hokejový mistr Evropy a trenér mistrů světa (ale i Motoru) Luděk Bukač. Ten bude mít následně i autogramiádu. Přizpůsoben oslavám bude i program zápasu a největším unikátem bude to, že oba celky nastoupí v replikách prvních československých reprezentačních dresů! Na výjimečné utkání můžete kupovat vstupenky už dnes.
28. října 1918 bylo založeno Československo a tohle významné výročí s radostí uctí i českobudějovický Motor. Zvolil pro to velmi unikátní způsob - oblékne totiž repliky úplně prvních reprezentačních dresů československé hokejové reprezentace! "Přemýšleli jsme, jak nevšedně uctít tohle významné výročí, a napadlo nás vrátit se o 100 let zpátky. Československo sehrálo první oficiální reprezentační zápasy na olympijských hrách v Antverpách a právě dresy, ve kterých hráči vybojovali i první velkou medaili pro nový stát, oblékne se svolením svazu náš klub. Reverzní červenou variantu národních dresů pak bude mít náš soupeř z Přerova," popisuje detaily unikátní akce ředitel marketingu Motoru Tomáš Kučera. Mimochodem, členem bronzového týmu z antverpské olympiády byl i českobudějovický rodák a střelec vůbec prvního reprezentačního gólu naší historie Jan Palouš, který by letos 25. října oslavil 130. narozeniny, jak dokazuje i zápis z českobudějovické matriky roku 1888 níže.

Matrika ukazuje, že celé jméno legendárního hokejisty při narození bylo Jan Leopold Alois Pallausch, později si ho změnil na Jan Arnold Palouš


Výjimečná bude i návštěva jedné z největších osobností našeho hokeje. Luděk Bukač byl v roce 1960 útočníkem československého týmu mistrů Evropy a vicemistrů světa. Později se stal velmi úspěšným trenérem, v letech 1971-73 kormidloval i českobudějovický Motor. Největší úspěchy ale slavil s reprezentací. Dovedl k titulu mistrů světa Československo v roce 1985 a samostatné Česko v roce 1996. Před utkáním s Přerovem vhodí čestné buly a o přestávce pak bude mít autogramiádu (nejen) své nové knihy "Moje hokejové století".

Oslavte 100 let od vzniku Československa i na Motoru. Bude to výjimečná událost.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....