Banes Motor České Budějovice
09.10.2018, Denisa Józsová

Pavel Pýcha: Přesilové hry nám moc nejdou, věřím ale, že se to otočí

Českobudějovický obránce Pavel Pýcha dnes nakopl své rychlé nohy, dostal pas, díky kterému jel sám na gólmana, kterého překonal povedeným bekhendovým blafákem. Svému týmu tedy přispěl k výhře jednou brankou. Navíc byl na ledě při čtyřech vstřelených brankách a jeho statistika +/- je skvělá, v tomto utkání totiž byla +4!

Prvních deset minut se Vám nepovedlo, čím si vysvětlujete, že Havířov byl lepší?
Po pravdě nevím, čím to bylo. My jsme chtěli začít dobře, což se nám bohužel nepovedlo. Nepodařilo se nám ani první střídání, a pak se to trochu vezlo těch prvních deset minut. Potom jsme se ale zvedli a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Poté jste měli ovšem více ze hry a zápas se dá hodnotit kladně?
Myslím si, že ano. Konečně jsme dali více branek po dlouhé době, kdy předtím nám to tam tolik nepadalo. Za to jsme samozřejmě rádi.

Jak moc je důležité vítězství nad Havířovem, se kterým jste před deseti dny prohráli na jeho ledě.
Pro naše sebevědomí to je určitě důležité vítězství. Na jejich ledě jsme neodehráli dobrý zápas. Čtyřicet minut jsme tam byli hodně špatní. Dnešní výhra je tedy hodně důležitá z tohoto pohledu.

Při vašem gólu jste hned věděl, že zkusíte bekhendový blafák nebo byly ve hře i jiné varianty?
To zakončení spíše vyplynulo z té situace, kdy jsem měl celkem velkou rychlost a zkusil jsem to takhle. Byla to první myšlenka a naštěstí to vyšlo.

Pavel Pýcha proti Havířovu

Body: 1 (1+0)
Střely: 3
+/-: +4
Čas na ledě: 17:17
Trestné minuty: 2

Vstřelená branka po delším gólovém půstu může zvednout sebevědomí, že?
Pro to sebevědomí to je určitě dobré. Už jsem měl hodně šancí v těch posledních utkáních. Zrovna třeba v Havířově jsem netrefil prázdnou bránu, takže jsem rád, že po dlouhé době trefil.

Hned zítra vás čeká druhý zápas ve dvou dnech. Bude těžké se koncentrovat na jiného soupeře?
Já si nemyslím, že to bude nějak těžké. Prostě je to tak nastavené, že hrajeme dva zápasy ve dvou dnech a myslím si, že fyzicky jsme na tom dobře. Žádný problém v tom nevidím.

Motor znovu nevyužil početní výhodu, přestože jednou hrál 5/3. Vidíte to jako jednu z hlavních slabin českobudějovického týmu?
Nevím, jestli bych řekl přímo slabina. Je ovšem pravda, že poslední dobou nám přesilové hry moc nejdou. Každopádně na tom pracujeme a věřím, že se to otočí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....