Banes Motor České Budějovice
07.10.2018, Adam Pavlíček

Nejprve Havířov, pak Litoměřice. Motor čeká domácí dvojzápas

Motor má poněkud nabitější program než obvykle. Musí odehrát tři zápasy v pěti dnech. Po zápase na třebíčském ledě nyní Jihočechy čekají dva domácí duely. V úterý od 17:30 proti Havířovu a ve středu ve stejný čas proti Litoměřicím. Oba zápasy bude možné sledovat buď skrze textový přenos nebo skrze server HokejkaTV. Vstupenky na oba zápasy stále můžete kupovat pohodlně online zde.

Úterní soupeř - AZ Residomo Havířov

Slezané se s Motorem utkali nedávno. Před necelými čtrnácti dny na svém ledě favorita z jihu Čech skolili poměrem 4:2. Nyní se budou pokoušet o to samé, akorát v Budvar aréně. Od vzájemného zápasu se v havířovském týmu událo poměrně dost změn. AZet ulovil posilu z mezinárodní EBEL. Na hostování do konce sezóny přišel z Dornbirneru devětadvacetiletý obránce Antonín Bořuta, jenž v posledních sezónách oblékal především dres znojemských Orlů. Útok poté posílil Ondřej Procházka, který minulou sezónu hrál jak za sparťanskou juniorku, tak hlavně za kadaňské Trhače. Letos stihl pět zápasů za Havlíčkův Brod, kde si v pěti duelech připsal osm bodů. Poněkud překvapivě v týmu naopak skončil Patrik Luža. Někdejší slovenský reprezentant si našel nové angažmá v Dukle Trenčín.


24. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

AZ Residomo Havířov

Úterý 9. září 2018, 17:30, Budvar aréna

Právě po již zmíněném utkání s Motorem se Havířovští vyhoupli v tabulce až na čtvrtou příčku. Následně jim ale výrazně nevyšlo utkání proti Prostějovu (0:5) a proti Kadani (3:5), jež si tak připsala vůbec první ligovou výhru, a Slezané se výrazně propadli. Se sedmnácti body se nyní nachází na desáté příčce, ovšem jen velmi těsně, o skóre. Například na třetí Vsetín ztrácejí pouhé tři body. Nejproduktivnějším havířovským hráčem je prozatím Branislav Rehuš (4+6), který už dvakrát zapsal vítězný gól. Špatně si nevedou ani Rehušovi kolegové z útoku Pořízek a Gřeš. Oba na své konto stihli nastřádat 8 kanadských bodů.

Nahlédneme-li do týmových statistik, uvidíme, že Slezané mají stejné číslo u využití přesilových her jako České Budějovice, tedy 12,50 %. Hůře už je na tom v tomto ohledu pouze Slavia. Ta proměnila v gól jen 8 % z celkově padesáti přesilových her. V oslabení by na tom svěřenci Jiřího Režnara pravděpodobně chtěli být také o něco lépe. 83,64% úspěšnost ubránění soupeřových přesilových her je řadí na deváté místo v této herní dovednosti.

Havířovská sestava z posledního zápasu:
Bláha (36. Matoušek) – Chroboček, Matai, Staněk, Rutar, Bořuta, Mrowiec – R. Veselý, L. Bednář, Jergl – Maruna, Haas, O. Procházka – Gřeš, Pořízek, Rehuš – Macuh, Cihlář, Bambula.

Středeční soupeř - HC Stadion Litoměřice

Litoměřice se s Motorem naposledy utkaly 17. ledna. Tehdy padly 0:1, čímž navázaly na tři předešlé prohry, které si proti Českobudějovickým v téže sezoně připsaly. Pokud budou chtít být Jihočeši proti Severočechům stoprocentní i v tomto ročníku, budou si muset poradit s mladým a energickým týmem. Věkový průměr hráčů, kteří figurují na litoměřické soupisce, činí 22,1 let. To je ovlivněno svazovým projektem Dukla, který soustřeďuje mladé hráče právě do tohoto týmu, kde jim vytváří kvalitní tréninkové podmínky.

Litoměřičtí hokejisté vstřelili o čtyři branky více než Havířov, a proto jsou v tabulce o skóre před ním na devátém místě. Svěřenci Davida Bruka, trenéra české hokejové reprezentace do devatenácti let, sehráli jedenáct zápasů. Z toho šestkrát vyšli jako vítězové, pětkrát jako poražení. Cenný skalp si připsali proti Jihlavě a velmi se jim dařilo v posledních dvou zápasech. Minulý týden v pátek a v sobotu vyzvali Přerov, momentálně druhý tým tabulky. A Zubra se jim podařilo skolit v oba dny. Nejproduktivnějším hráčem je Jan Kloz, který má na kontě 14 bodů. O jeden bod za ním je Fin Markus Korkiakoski. Omlazený celek si nevede vůbec špatně při přesilových hrách - ze 72 jich v branku přetavil 15, tedy 20,83 %.

Litoměřická sestava z posledního utkání:
Dvořák – Marcel, Kvasnička, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, M. Zadražil – Voženílek, Válek, Rousek – Šik, Flynn, Pour – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.


12. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Stadion Litoměřice

Středa 10. října 2018, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Českobudějovickým hokejistům se nevyvedly poslední dva zápasy na soupeřových kluzištích. Nejprve se Motoru nezadařilo v Havířově a zklamaný odjížděl také z Třebíče, odkud si odvezl "jen" bod, i když necelou minutu před koncem ještě vedl 3:2. Naopak na domácím ledě výsledkově vše klape, jak má. Jihočeši před svými fanoušky hráli již pětkrát a žádnému ze soupeřů nedovolili odvézt jediný bod. V poslední době se daří Cody Bradleymu, jenž se trefil pětkrát a šestkrát na gól úspěšně přihrál. Z obranných řad pak vyčnívá Žiga Pavlin s devíti kanadskými body na kontě.

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Kváča – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – Čermák, Bradley, M. Novák – Heřman, Dančišin, Beránek – Endál, R. Přikryl, Šimánek – Gilbert, Babka.

Předzápasové okénko Aleše Tottera k zápasu s Havířovem

"V Havířově jsme prohráli a v úterý chceme, aby přišla odplata. Máme v hlavách, že jsme proti nim první duel neuspěli, dvě třetiny jsme prohrávali většinu osobních soubojů. Máme do duelu velkou motivaci a musíme si dát pozor na jejich brankáře, který umí hrát velice dobře s holí. Je třeba, abychom se drželi na kotouči a využívali přesilové hry. Jsme rádi, že hrajeme se soupeřem tak brzy, budeme mu chtít oplatit porážku."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....