Banes Motor České Budějovice
06.10.2018, Filip Kortus

TRE - CEB 4:3sn - Motor přišel o dva body v Třebíči v poslední minutě

Třebíč - V 11. kole Chance ligy zavítal Motor na led Třebíče, odkud se body nevozí lehce. Motor vedl ještě minutu před koncem 3:2, jenže Kratochvíl srovnal a šlo se do prodloužení. V něm gól nepadl a rozhodovalo se až v nájezdech. V nich rozhodl domácí Kusko a Motor se musel spokojit s jedním bodem. Už v úterý čeká Motor domácí souboj s Havířovem.

V brance Motoru dostal znovu přednost Petr Kváča, šestice obránců se nezměnila. Představilo se pouze jedenáct útočníků, do sestavy se vrátil Lukáš Endál. Úvod do zápasu vyšel Budějovickým na jedničku. První minuty jasně přehrávali soupeře, prakticky ho nepouštěli z pásma a zcela zaslouženě šli do vedení. Čermák našel před brankou Martina Nováka, jehož střelu vyrazil Dostál pouze k Codymu Bradleymu, který šikovně dorazil – 0:1. Přišly i další šance hostů, jenže následovaly tři fauly Motoru v řadě a Třebíč se dostala do hry. Toho následně využil Adam Raška, když zakončil přesně bekhendem – 1:1.

Druhá třetina moc hokejové krásy nenabídla, přesto byly k vidění branky na obou stranách. Vedení Motoru vrátil Jakub Babka. Gilbert pro něho vybojoval kotouč a Babka vyrazil do přečíslení. Zkoušel přihrávat na druhou stranu, jenže obránce si srazil kotouč za Dostála a Motor se mohl radovat – 1:2. Radost Jihočechů z vedení trvala pouze dvacet devět vteřin. Následně využil mezery v obraně Motor Marek Škvrně, nabral rychlost a hezky se trefil do růžku – 2:2.

Vstup do třetí třetiny měl Motor výborný. Staronově složená první formace Endál, Gilbert, Novák se dostala do pásma a zatlačila na soupeře. Následně se puku zmocnil Zdeněk Kutlák, našel před brankou Lukáše Endála, který potvrdil roli obávaného střelce - 2:3. Třebíč mohla srovnat v závěru, když dostala čtyři minuty před koncem výhodu přesilové hry. V ní se ještě netrefila, ale vyrovnání se dočkala. Hostům se nepodařilo vyhodit kotouč z pásma, čehož využil Petr Kratochvíl a rozjásal domácí publikum - 3:3.

V prodloužení byl faulován Jakub Babka a Motor dostal příležitost přesilové hry čtyřem proti třem, ale nedokázal ji využít a utkání dospělo až do nájezdů. V nich rozhodl domácí Silvestr Kusko a dva body nakonec brali domácí - 4:3.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....