Banes Motor České Budějovice
02.10.2018, Filip Kortus

Zpět na vítěznou vlnu? Motor čeká doma Ústí nad Labem

Náročný říjnový program pro Motor startuje ve středu proti Ústí nad Labem. Motor se i po porážce v Havířově drží v popředí Chance ligy a zpět do čela by se rád vrátil po utkání se Severočechy. Potvrdí Motor domácí neporazitelnost a připíše si tři body? Utkání startuje v 17:30 můžete ho sledovat skrze videopřenos živě nebo bude k dispozici také textový přenos.

Náš soupeř - Ústí nad Labem

Uplynulý ročník se ústeckým Lvům nevydařil ani trochu. Severočeši od prvních kol ztráceli a nakonec se jim brány play off vzdálily o několik bodů. Tomu letos chtěli svěřenci nového kouče Jana Čalouna zabránit, ovšem znovu to vypadá, že tradiční prvoligový klub bude mít s účastí ve vyřazovací části plné ruce práce.

Po devíti odehraných zápasech se Ústí krčí na třináctém místě tabulky, když v dosavadních duelech dokázalo porazit pouze Vsetín a Benátky nad Jizerou. V posledních třech zápasech severočeský tým nebodoval ani jednou, když postupně prohrál s Jihlavou, Slavií a naposledy s Přerovem. Poslední střetnutí navíc nedohrál veterán Jaroslav Roubík, což by pro celý tým byla citelná ztráta.

text

Posledních pět zápasů v Chance lize

Ústí - Přerov 2:3
Slavia - Ústí 2:1
Ústí - Jihlava 3:4
Benátky - Ústí 2:7
Ústí - Frýdek-Místek 1:2

Sestava Ústí nad Labem z posledního utkání:

J. Dlouhý – Jeřábek, Weinhold, Březák, M. Jandus, M. Vágner, Zukal, Mert – D. Merta, Vrdlovec, Chlouba – T. Jandus, Pšenička, Jícha – Melka, Roubík, Tůma – Chrpa, Planý.


10. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Ústí nad Labem

Středa 3. října, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Českobudějovický Motor se v posledních kolech dostal do formy, vyhrál pětkrát za sebou a vyšvihl se do čela tabulky. Jenže v posledním ligovém utkání narazil na ledě Havířova, prohrál 2:4 a na první pozici se dostal Přerov. O branky Jihočechů se postarali Martin Novák se Zdeňkem Doležal. Vrátí se Motor zpět do euforie a porazí Ústí?

Sestava z utkání proti Havířovu

Strmeň (25. Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, Z. Doležal – Čermák, Heřman, Doktor – Beránek, Dančišin, Babka.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Čeká nás spíše ofenzivní tým, který má kvalitní útočníky. Dokážou se individuálně prosadit, ale zatím se jim moc nedaří. Doma si chceme jít pro tři body, bude důležité, abychom hned od prvních minut nasadili naše tempo. Mají v týmu větší pohyb hráčů, je tam několik šikovných mladých hráčů. Musíme na ně vytvářet tlak. Když nebudeme prohrávat souboje jeden na jednoho, tak bychom to mohli zvládnout."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....