Banes Motor České Budějovice
26.09.2018, Filip Kortus

Mladík Beránek prožil proti Kladnu nezapomenutelné utkání

Po polovině zápasu využil své rychlosti, rychle se podíval a krásnou střelou k tyči rozjásal Budvar arénu. Martin Beránek zažil ve šlágru proti Kladnu snový večer, když vstřelil vítěznou branku a mohl si vychutnat i obrovské ovace od budějovických fanoušků.

Na Motor čekal v osmé kole Chance ligy jeden z nejtěžších soupeřů v soutěži. Kladenští Rytíři od úvodních minut dávali najevo, že body bude Motor získávat velice těžko. „Doposud to byl rozhodně nejtěžší soupeř, který k nám do Budvar arény přijel. Velmi dobře bruslili, nebylo to proti nim nic lehkého,“ hodnotil utkání střelec vítězné branky Martin Beránek.

Středočeši přijeli na jih Čech hrát otevřený hokej, což se fanouškům jistě líbilo. „Bylo to hlavně o nás. Myslím si, že jsme je přece jen přehráli a podali dobrý výkon. Celé utkání jsme odehráli poctivě a dobře,“ chválil mladý útočník.

Martin Beránek proti Kladnu

Body: 1 (1+0)
Střely: 2
Buly: 100% (1/1)
+/-: +1
Čas na ledě: 10:37

První velká chvíle reprezentanta do osmnácti let přišla v 31. minutě. Po obloučku od Žigy Pavlina vyrazil do rychlého přečíslení, které vyřešil střelou na přední tyč. „Jeli jsme tři na jednoho, kluci si říkali o přihrávku. Zkusil jsem to vyřešit sám a naštěstí to tam padlo. Mám z toho radost,“ popisoval hrdina utkání.

Nepřišel ani o puk, se kterým vstřelil svou vůbec první branku v Chance lize. „Žiga mi pro něj dojel, to musí být,“ usmíval se. Po zápase se talentovaný mladík dočkal velkých ovací. Celá aréna vyvolávala jeho jméno, spoluhráči mu dokonce nechali vítězné kolečko jen a jen pro sebe. „Byla to paráda a nezapomenutelný zážitek,“ shrnul Martin Beránek.

Foto: Jan Škrle
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....