Banes Motor České Budějovice
20.09.2018, Adam Pavlíček

Mládež: Pozvánka na víkend

Blíží se víkend a s ním také zápasy mládežnických kategorií. Po jednom utkání sehrají junioři a dorost. Dorostenecký B-tým bude hrát hned dvakrát.

Juniorka

Junioři za sebou mají již čtyři mistrovská utkání. Vstup do ligy se jim vydařil perfektně, když si z jihlavského ledu odvezli nejvyšší možný bodový zisk. Nicméně hokejisté z Vysočiny opláceli o dva dny později stejnou mincí, tentokrát to byli oni, kdo získal ze vzájemného utkání všechny čtyři body. Třetí duel odehrál nejstarší mládežnický celek Motoru na ledě Olomouce. Zde vybojoval bod poté, co padl až v klasickém prodloužení. Na dvě zmíněné prohry dali svěřenci Martina Štrby zapomenout minulou sobotu. Čekal je dost možná vůbec nejtěžší soupeř - Red Bull Salzburg. Rakouský celek ovšem z jihu Čech musel odjíždět zklamaný. Motor nejenže se po základní hrací době radoval ze tří bodů, ale vybojoval i ten čtvrtý, a to v nadstavbě.

Tuto sobotu se českobudějovičtí junioři utkají se Žďárem (12:30). Utkání se bude hrát na první ledové ploše v Budvar aréně. Žďárská obrana by si měla hlídat především útočníky Jakuba Čížka, Vojtěcha Krcha a Matouše Hrubce. Všichni zmínění si totiž stihli připsat již čtyři body. V obraně Motoru pak vyčnívá Daniel Dudáček, který za čtyři zápasy stihl nasbírat pět asistencí.

Utkání proti Žďáru nad Sázavou bude možné sledovat na tomto odkazu.

Dorost

Dorostence čeká teprve třetí mistrovské utkání. Do ligy vstoupili dobře. Na svém ledě si poradili s Jihlavou, proti níž získali tři body. Soupeř se mohl radovat aspoň z jednoho bodíku, který vybojoval v nadstavbě. V druhém kole Motor zkřížil hokejky proti Žďáru nad Sázavou. Českobudějovičtí si po povedené třetí třetině, v níž skórovali třikrát, zajistili další tři body. Ani tentokrát se jim však nepodařilo dosáhnout na vítězství v nadstavbě. Zatím poslední zápas odehráli svěřenci Radka Bělohlava s Pardubicemi. Po základní hrací době na kostce svítilo skóre 5:5, a tak se šlo do prodloužení, ve kterém už byli úspěšnější Pardubičtí.

Podíváme-li se do statistik, na vrchu kanadského bodování uvidíme Davida Kašpara. Českobudějovický útočník zaznamenal již osm bodů, a to za skvělých pět gólů a tři asistence. Dorost odehraje své utkání v sobotu. Bude cestovat na východ Čech, kde se utká s Mountfieldem (12:00).

Utkání proti Hradci Králové bude možné sledovat na tomto odkazu.

Dorost B

A samozřejmě také motorácký dorost "B" již vstoupil do sezony. Nejprve si jasně poradil s Pískem, na což navázal v utkání s DDM. Motor svému soupeři v českobudějovickém derby nasázel hned dvanáct branek, naopak ani jednou neinkasoval. Nyní jej čeká utkání v pátek proti Soběslavi (18:00) a také v sobotu na ledě Tábora (11:30), kde vyzve tamější dorostenecký B-tým.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....