Banes Motor České Budějovice
29.08.2018, Adam Pavlíček

David Kuchejda: Fanouškům děkuji, bylo to něco neskutečného

Více než rok a půl. Po takové době se na ledě Budvar arény opět představil na jihu Čech oblíbený David Kuchejda. Tentokrát však v soupeřově dresu. V dresu týmu Lausitzer Fuesche, jenž Motor prověřil minulý týden v pátek a v neděli. A na "69" zde fanoušci nezapomněli, což dali v oba hrací dny najevo.

Davide, jaké to bylo vrátit se po takové době do Budvar arény?
Pocit to pro mne byl naprosto úžasný. Když jsem se dozvěděl, že v rámci přípravných zápasů pojedeme do Budějovic, hodně mě to překvapilo. A mile, samozřejmě. Ty dva zápasy jsem si moc užil. Především bych chtěl poděkovat fanouškům za to, že mě doma takhle přivítali. Opravdu moc si toho vážím, bylo to něco neskutečného.

Věděl jste už dříve o tom, že by tu váš tým měl v rámci přípravných zápasů hrát?
Po sezóně jsem měl nějaké informace. Jeden známý tady odsud říkal, že se s někým z Weißwasseru bavil a že prý bychom tu měli hrát. Nejdřív jsem tomu moc nevěřil a na konci května už to bylo definitivní.

A jak se vám v Německu daří?
Samozřejmě skvěle (úsměv). Jsem tam naprosto šťastný. Máme skvělou partu, která sem nemohla přijet celá, protože někteří z našeho týmu jsou nemocní. A tak tu s námi byli mladí kluci z Berlína, z juniorky. Ti v přípravě dostávají šanci. A jak říkám, v Německu jsem naprosto spokojený a šťastný.

Podmínky pro hokej máte také dobré?
Podmínky pro hokej máme naprosto skvělé. Všichni to berou profesionálně, servis je také na vysoké úrovni. Navíc hrajeme ve čtyři roky nové hale.

Platilo to také o dvou vašich předchozích německých štacích?
Podmínky byly dobré hlavně v Bayreuthu. Vlastně by se dalo říct, že následně v Kasselu také. Tam ale byly jiné okolnosti, kvůli kterým jsem se přestěhoval.

Nedělá vám problémy jazyková bariéra?
Nene. Anglicky umím dobře a náš trenér je Kanaďan, takže na nás mluví vlastně jen anglicky. Do budoucna se určitě chci naučit i německy. Už začínám rozumět, ještě ale nemluvím.

V nedělním utkání jste měl vyloženou šanci po gólmanově nepřesné rozehrávce. Nezkusil byste zpětně střílet dříve?
Já jsem se koukl na brankáře, který ještě byl v cestě, tak jsem se ho snažil objet. Pak jsem viděl, že si náš hráč sjíždí do brány. Taky se tam natáhl obránce, tak jsem se nechtěl ukvapit. Pak mi ale kotouč utekl a náš hráč mi ho vzal. Špatně jsme se dohodli. Měl z toho být gól.

David Kuchejda ještě v českobudějovickém dresu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....