Banes Motor České Budějovice
27.08.2018, Filip Kortus

Další zahraniční soupeř, Motor prověří účastník KHL!

Třetí zápas v pouhých čtyřech dnech a hned proti účastníkovi KHL. V pondělí v 18:00 čeká Motor atraktivní utkání s Chabarovskem, se kterým se střetne už popáté v historii. Vstupenky na zápas můžete zakoupit zde. Pokud se na utkání nedostavíte, můžete sedovat živý přenos, případně textový on-line. Výjimečně budou od 15 hodin otevřené pokladny číslo 2 a 3 u řeky a k dispozici bude celá kapacita haly.

Amur Chabarovsk

Amur Chabarovsk byl založen v roce 1966 a KHL hraje už jedenáct sezon. Na tu dvanáctou se znovu připravoval v budějovických podmínkách, když na jihu Čech absolvoval týdenní soustředění. Mezitím zvládl i přípravné utkání na ledě Komety Brno, které vyhrál 5:1. Proti Motoru to bude pro Chabarovsk generálka na nový ligový ročník.

V uplynulé sezoně vypadl Amur ve čtvrtfinále konference, kdy nestačil na pozdějšího vítěze z Kazaně. V aktuální kádru Rusů figuruje hned pětice Čechů. Jedničkou by měla být nová posila ze Zlína Libor Kašík, zástupcem kapitána bude už několikátou sezonou obránce Jan Kolář. Dále v týmu působí i Michal Jordán, Tomáš Filippi a Tomáš Zohorna.

Vzájemné zápasy

1998/99 - Motor 6:2 Chabarovsk
2003/04 - Motor 2:4 Chabarovsk (hráno ve Švýcarsku)
2015/16 - Motor 1:2 Chabarovsk
2016/17 - Motor 4:5p Chabarovsk

Předzápasové slovo trenéra Václava Prospala:

"Je jedině dobře, že Chabarovsk je tu na soustředění a máme možnost si proti nim zahrát. Ať výsledek dopadne jakkoliv, jde především o nás, o naší přípravu na sezonu. Je mi poměrně jedno, v jakém složení budou hrát, a jak dopadnou, pro mě je důležité, jak to odehrají kluci v našem dresu. Pro každého hráče to bude svátek, čeká nás mimořádně kvalitní soupeř. Chytat budou oba brankáři, v průběhu zápasu se vystřídají."






8. přípravné utkání


ČEZ Motor České Budějovice

Amur Chabarovsk


pondělí 27. srpna 2018, 18:00

Budvar aréna



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....