Banes Motor České Budějovice
24.08.2018, Filip Kortus

Doufám, že si góly přenesu i do ligy, přeje si Martin Novák

Čtyři zápasy, tři góly a účast na ledě +5. Útočník Martin Novák se v přípravě dostává do formy a v první lajně společně s ostatními režíroval hladkou výhru nad Lausitzerem. Proti Němcům si připsal jednu branku, když náramně tečoval střelu Mitche Fillmana.

Proti Lausitzeru jste si připsali jednoznačnou výhru a i s výkonem můžete být spokojeni, ne?
Chtěli jsme na ně vlétnout hned od začátku, což se nám povedlo. Dali jsme tři rychlé góly, to nám hodně pomohlo. Ve druhé třetině se soupeř lehce zvedl, ale jinak to dle mého nebyl špatný výkon.

Je pozitivní, že jste začátek zápasu podpořili i třemi vstřelenými góly a nezůstalo jen u herní převahy?
Pochopitelně se hraje lépe, když se dokážete trefit hned v úvodu. Tým se více nabudí, je na správné vlně. Dost nám začátek pomohl, byl pro celé utkání důležité.

Přidával jste třetí branku svého týmu. Jakou částí hokejky jste puk tečoval?
Jak Mitch vystřelil, tak jsem se mírně uhnul a tečoval jsem kotouč mezi rukavicemi. Jsem rád, že mi to tam zatím padá, doufám, že si to přenesu i do ligy.

Trenér Václav Prospal po utkání chválil, že jste stříleli góly z předbrankového prostoru. Nabádá vás, abyste se tam tlačili?
Padá odsud nejvíce branek, i když to tam nejvíce bolí. Máme instrukce se tam tlačit a co nejvíce z toho vytěžit.

Už několikáté utkání hrajete společně v jedné formaci s Davidem Gilbertem a Lukášem Endálem. Je znát, že už jste si na sebe zvykli?
S Endym už spolu hrajeme od začátku přípravy, David k nám přišel do formace ihned po svém příchodu. Jsem rád, že hrajeme spolu pohromadě, už více méně víme, co od druhého očekávat. Je stále na čem pracovat, ale těší mě, že máme ustálenou formaci.

Nyní máte na programu tři zápasy ve čtyřech dnech. Je dobré, že si v přípravě vyzkoušíte extrémně náročný program?
Samozřejmě, zápasy jsou nejlepším tréninkem. Máme proti sobě samé kvalitní soupeře a mám radost, že máme tak pestrou přípravu. Máme možnost konfrontace se zahraničními týmy, což je oživení přátelských zápasů.

Osobně vítáte, že máte možnost sehrát několik přípravných zápasů poté, co jste toho vinou zranění v uplynulé sezoně moc neodehrál?
Cítím na sobě, že potřebuji hrát co nejvíce a dostávat se do zápasových situací. I v trénincích děláme zápasové situace, ale pak je to jiné. Člověk na to musí být připraven, je pro mne důležité, že toho teď mohu hodně nahrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....