Banes Motor České Budějovice
21.08.2018, Filip Kortus

Šikula Pavel Novák si odbyl premiéru v pouhých šestnácti letech

Uplynulou sezonu řádil ještě i za mladší dorost. Za celý ročník posbíral ve všech kategoriích včetně reprezentačních výběrů těžko uvěřitelných 125 bodů. V neděli na půdě rakouského Lince se poprvé představil v dospělém celku Motoru a hned se zařadil do první formace po bok Přikryla a Čermáka. Obrovský talent českého hokeje Pavel Novák se připravuje s hlavním týmem Českých Budějovic a fanoušci se v nadcházejících zápasech mohou těšit na jeho hokejové umění.

I když jste v pátek nenastoupil, tak pocítil jste, že se v Linci hrálo odlišné utkání než na domácím ledě?
Rozhodně, bylo to znát. Oba týmy hrály poctivě do defenzivy, brankáři chytali velmi dobře. Celkově nebylo tolik střel a šancí. Soupeř dokázal rozhodnout těsně před koncem, což nás mrzí. Bez vstřelené branky nemůžeme pomýšlet na výhru.

Zaměřili jste se po páteční přestřelce na obrannou činnost, aby znovu nedošlo k tolika inkasovaným brankám?
Trenér s námi mluvil o tom, že musíme zlepšit obrannou hru. V pátek jsme s nimi hráli takový hurá hokej, což nejde. V neděli jsme to zlepšili, ale naopak jsme se ani jednou netrefili. To také není dobře.

Vnímal jste i zlepšenou defenzivu na straně Lince?
Bylo to těžké se proti nim prosadit. Dobře blokovali naše střely, nedostávali jsme se k nim lehce. Když už jsme se do šance dostali, tak jsme s ní nenaložili dobře.

V první třetině jste se ocitl na pozici obránce a Linečtí na vás vyrazili do přečíslení. Byla to pro vás nezvyklá situace?
To opravdu ano. (úsměv) Viděl jsem, že jeden z obránců vyrazil do útočného pásma. Zůstal jsem tedy na modré čáře a z ničeho nic jel soupeř do brejku. Hlídal jsem nahrávku, ale naštěstí přišla střelou, kterou Strmič (Jan Strmeň) pokryl. text Pavel Novák sledoval první utkání s Lincem na novinářské tribuně, na ledě se představil až na půdě Rakušanů.

Užil jste si premiéru v A-týmu v pouhých šestnácti letech?
Určitě, jsem rád, že jsem dostal šanci. Budu se snažit a makat, abych se v týmu udržel. Věřím, že přijde i produktivita, která se ode mne očekává.

Trenéři vás proti Linci nasadili do první formace. Bylo to pro vás příjemné překvapení?
Jistě, nečekal jsem to. Moc mě potěšilo, že jsem dostal takovou příležitost.

Do přípravného utkání jste naskočil poté, co jste přiletěl z Hlinka Gretzky Cupu. Byli jste s trenéry v neustálém kontaktu?
Ano, byli jsme spolu ve spojení. Z Kanady jsme přiletěli začátkem minulého týdne a dostali jsme od trenéra tři dny volno. V pátek jsme se zapojili do tréninku a zároveň jsme se s trenéry dohodli, že do utkání půjdeme společně s Martinem Beránkem až v neděli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....