Banes Motor České Budějovice
17.08.2018, Filip Kortus

Je dobře, že jsme to urvali, říkal po premiéře Roman Přikryl

Už dlouho se těšil, že zasáhne do utkání. Proti Linci se dočkal a poprvé po operaci ramene zasáhl do zápasu. Útočník Roman Přikryl se představil vůbec poprvé v dresu Motoru a k výhře proti Rakušanům přispěl asistencí na vítěznou branku Pavla Pýchy.

Co jste říkal divokému utkání s rakouským Lincem?
Divoké to opravdu bylo. Podařilo se nám jít do vedení, ale vzápětí jsme inkasovali a v rozmezí pár minut jsme prohrávali o dvě branky. Po takové pasáži se těžko vrací do utkání, ale zvládli jsme to. Dle mého to bylo klíčové, že jsme se dokázali dostat zpět do hry.

Z devíti přesilovek jste dokázali využít tři. To není špatná bilance, že?
To je dobrá bilance, je hezké, že nám přesilovky vycházely. Nyní se ale musíme zaměřit především na defenzivní činnost, protože tam byly mezery. Hru pět na pět a oslabení musíme zlepšit.

Je třeba, abyste na defenzivě zapracovali už do nedělní odvety?
Rozhodně, v přípravě bychom se měli každým zápasem zlepšovat. Je třeba se vyvarovat jednoduchých chyb, které jsme dělali. Sráží nás a negativně to pro nás ovlivňuje výsledek.

V závěru měl soupeř několik šancí k tomu, aby rozhodl celé utkání. Je příjemné, že jste prokázali vítězného ducha a urvali vítězství?
Je dobré, že jsme to dokázali. V některých momentech nás Kvaky skvěle podržel, často to rozhoduje zápasy.

Už jste se těšil na premiéru v dresu Motoru?
Rozhodně. Nejsem žádný bruslařský typ, takže už mě přestávalo bavit bruslit pod panem trenérem. (smích) Jsem rád, že jsem se dokázal vrátit a hrál už tak brzy po zranění. Je těžké se po takovém zákroku vrátit, ale věřím, že už s tím nebudou žádné problémy.

Myslel jste na to, abyste návrat příliš neuspěchal?
Měl jsem to v hlavě hned jako první, aby k tomu nedošlo. Snad jsem začal v pravý čas a už to bude dobré.

Na utkání dorazily necelé čtyři tisíce diváků, několik stovek dorazilo i z Lince. Máte se tedy na co těšit i v nedělním utkání?
Bylo to hezké, už po rozcvičce jsme koukali, kolik fanoušků hostujícího týmu dorazilo. Uvidíme, jak to bude vypadat v neděli, předpokládám, že ve městě hokejem žijou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice