Banes Motor České Budějovice
06.09.2018, Klub

Projekt Třídy fandí Motoru bude pokračovat i v sezoně 2018-19

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor na začátku minulé sezony přišel s nápadem, jak zapojit školáky českobudějovických základních škol, gymnázií a středních škol do hokejového dění, a tak vymyslel projekt s názvem Třídy fandí Motoru. Přihlášená třída obdržela zdarma třicet vstupenek na vybrané utkání s podmínkou, že vytvoří transparent a bude ho prezentovat na zápase. Odměnou za fandění pak byla možnost vyfotit se s jedním z českobudějovických hokejistů přímo na ledě.

Projektu se v sezoně 2017-18 zúčastnilo jedenáct škol – devět z Českých Budějovic, jedna z Volar a jedna z Českého Krumlova. Vítěze určilo fanouškovské hlasování na facebookovém profilu Motoru a stala se jím základní škola Grünwaldova, která obdržela vstupenky na druhé čtvrtfinálové utkání play-off proti Havířovu.

text Vítězná třída ze ZŠ Grünwaldova.

Třídy fandí Motoru však nebyl jediným projektem českobudějovického Motoru a základních škol v Českých Budějovicích. Na základě smlouvy o zajištění reklamních a propagačních služeb, kterou Motor uzavřel se statutárním městem České Budějovice, navštěvovali členové budějovického „A“ týmu základní školy, kde žáky seznamovali s děním okolo hokeje a s některými třídami si také zasportovali. V průběhu besed měli žáci spoustu otázek a možnost zasportovat si s vrcholovými sportovci pro ně byla velkým zážitkem.

text Miloslav Čermák s Pavlem Pýchou při návštěvě ZŠ Kubatova.

Do nové sezony se Motor rozhodl tyto dva projekty spojit v jeden. Žáci, kteří se zúčastnili besed, obdrží začátkem září vstupenky na vybraná domácí hokejová utkání. V rámci školní výuky pak vytvoří transparent, kterým se budou na utkání prezentovat. Projekt Třídy fandí Motoru však sám o sobě nekončí. Školy, a nejen ty Budějovické, které budou mít zájem se do projektu zapojit, se mohou přihlásit na klubovém e-mailu klub@hcmotor.cz.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....