Banes Motor České Budějovice
10.08.2018, Dominik Zajan

Mohli jsme přidat i více branek, říkal Zdeněk Doležal

Zdeněk Doležal odehrál za Motor již tři zápasy a při svém třetím utkání vstřelil svou premiérovou branku v dresu Motoru. Podílel se tak na vítězství 4:0 nad kazašským Pavlodarem.

Pavlodar přijel s cílem zopakovat výhru z loňského roku. Motor však předvedl sympatický výkon a Kazachům dokázal oplatit porážku. „Začátek zápasu byl vcelku vyrovnaný. Snažili se na nás vlétnout, ale pak si myslím, že jsme ukázali kvalitu. Byli jsme lepší a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem,“ komentoval českobudějovický útočník Zdeněk Doležal.

Motoru se podařila využít hned první přesilová hra v zápase, což v loňské sezoně nebyla příliš jeho silná stránka. „Přesilovky zatím vůbec netrénujeme. Vždycky si jen před zápasem povíme, jak je chceme hrát. Musím říct, že se nám proti Pavlodaru povedly docela dobře a mohli jsme z nich dát ještě více gólů,“ vyprávěl po utkání.

V 35. minutě přišla Doležalova velká chvíle. Dostal se do samostatného úniku, vymíchal pavlodarského brankáře Gelašviliho a připsal si první branku v dresu Motoru. „Tuším, že to byl Martin Heřman, který tam výborně dohrál jednoho hráče. Tím pro nás získal kotouč, prohodil mi ho a jel jsem sám na bránu. Byla to situace, kterou musím proměňovat,“ hodnotil svou premiérovou trefu v dresu Motoru po zápase.

Povedený zápas odchytal brankář Jan Strmeň, který za svá záda nepustil jedinou střelu. Připsal si tak první nulu v dresu českobudějovického Motoru. „Strmy tam měl několik přečíslení dva na jednoho, se kterými si dokázal poradit. Konec jsme neodehráli dobře, podcenili jsme to. Měl tam podle mě pět šest hodně složitých situací a podržel nás. Nula je pro něho zasloužená,“ prozradil.

Na utkání s Pavlodarem přišlo 2204 diváků, což je na přípravný zápas solidní číslo. „I na tyhle přípravné zápasy chodí hodně diváků. Popravdě jsem se strašně moc těšil, protože nikde, kde jsem zatím byl, tolik lidí nechodilo. Je to prostě skvělý,“ chválil diváky po zápase.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....