Banes Motor České Budějovice
03.08.2018, Filip Kortus

Prospal: Bojovnost jsme měli, ale udělali jsme laciné chyby

První zápas Motoru výsledkově nevyšel, ale neprezentoval se špatným výkonem. Mladá sestava na západě Čech sice prohrála na ledě Plzně 1:4, ale zápas přinesl určitá pozitiva. Více prozradil hlavní trenér Václav Prospal .

Jak se vám hodnotí první přípravné utkání?
Nemohu nám upřít nasazení nebo bojovnost, ale udělali jsme školácké chyby. Ať už při druhém nebo třetím gólu. Nebýt brankáře, tak pro nás výsledek skončil daleko hůř. Rozdíloví hráči Plzni byli vidět, ale to není žádná výmluva. S jedním gólem vyhrát nemůžeme, čekám od hráčů lepší ofenzivu. To je věc, která mě zklamala. Jestli dala čtvrtá formace jeden gól, tak ostatní lajny neodvedly svou práci ideálně.

Projevilo se, že jste do duelu postavili mladé mužstvo?
Tým byl mladý, ale začalo se od nerozhodného stavu. Nepřijeli jsme si do Plzně zahrát, ale vyhrát. Nepovedlo se, je to zatím příprava, ale pár šancí jsme měli. Provedení a zakončení ovšem nebylo na takové úrovni, abychom dali branek více.

S výkonem ve třetí třetině jste byl spokojen?
Co se týče bruslení a kondice, tak jsme na tom byli daleko lépe. Díky kontaktní brance jsme se k soupeři dokázali přitáhnout, ale bylo to málo. Je to pouze jedna třetina. Musíme být lepší od samého začátku, několikrát jsem pozoroval, že hráči měli přehnaný respekt k oporám soupeřova týmu. To je špatně.

Co jste říkal premiéře Jana Strmeně v budějovickém dresu?
Myslím si, že chytal velice dobře. Týmu pomohl, chytil trestné střílení i několik tutových šancí. Svou práci odvedl dobře.

V závěru jste se nebáli vyzkoušet ani hru bez brankáře.
Byla to jedna ze základních věcí, která se nám nedařila. Udržet kotouč v útočném pásmu. Když brankář šel z brány, tak kotouč mířil do útočného pásma. Nebyli jsme schopni se tam udržet a to byla věc, kterou jsme nebyli schopni plnit. Neměli jsme dorážky a nesbírali jsme odražené kotouče.

V pátek by mělo dojít na první zúžení kádru. Máte jasno o tom, kdo z týmu vypadne?
Více méně ano, ale nejdříve to oznámíme po tréninku hráčům.

Na střídačce se celý realizační tým představil v oblecích. Je to věc, kterou budete ctít celou sezonu?
Ano, nosil jsem ho přes dvacet let v době, kdy jsem hrál hokej. Myslím si, že to dává respekt ke hře a tím to vše začíná.

Foto: Michal Straka

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....