Banes Motor České Budějovice
27.11.2003, David Lukeš

Do Zlína pro bod

V pátek 28. listopadu se nejvyšší česká hokejová soutěž přehoupne do své druhé poloviny a hokejisté HC ČB do ní vstoupí z nelichotivého posledního místa se ztrátou na předposlední Liberec. Situaci jim vůbec neulehčuje fakt, že zajíždějí na led druhého Zlína. "Budeme spokojení za bod," uvědomuje si reálnou situaci hlavní trenér Jaroslav Pouzar.
První utkání na ledě Medvědů naši hokejisté prohráli těsně 5:3, v odvetě na domácím ledě svému soupeři vše odvedli, když odcházeli z ledu po vítězství 4:1. Tou dobou začínal jejich výkonnostní vzestup a zdálo se, že sny o play-off mají reálný základ. Mezitím Jihočeši ale zase spadli na dno a pět zápasů nepoznali slastný pocit vítězství. Prohrávají zejména zásluhou žalostné koncovky. Ve zmiňovaných pěti posledních prohraných kláních zaznamenali pouhých pět branek. Pouzar však vidí příčinu paradoxně v obranné hře, kterou Jihočeši důsledně v týdnu pilovali: "Špatná produktivita má základ už v obranné fázi. Náš problém tkví v zakládání útoků, kdy ztrácíme spoustu puků, soupeře neohrozíme a ten nás naopak přečísluje."

Na čtvrtečním tréninku mohl přivítat čerstvou posilu a zároveň navrátilce do HC ČB, útočníka Milana Kostourka. Hbité křídlo, které doposud v této sezóně řádilo v dresu lídra první ligy Chomutova, si budějovický klub stáhnul z hostování včera. Pouzara samozřejmě mladá akvizice těší. "Jsme zvědaví, v jakém světle se ukáže. Mužstvo stavíme na tom, že potřebujeme tři silné stabilní útoky, Kostourek nastoupí ve třetí formaci," přibližuje zkušený kouč, kterého v současné době trápí zranění dvou opor: "Kromě Rachůnka, který je do konce sezóny mimo hru, nenastoupí Luboš Rob, který laboruje s třísly a ještě dva týdny nebude k dispozici. Na druhou stranu už naskočí Honza Fadrný," přináší alespoň jednu optimistickou zprávu Pouzar.

Utkání začíná na zlínském zimním stadionu v pátek 28. listopadu v 17 hodin, držte palce!

Sestava Zlína z posledního zápasu se Vsetínem: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, Zubíček, D. Nosek, Macholda, Hučko - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka, Jenáček, Weissmann - M. Okál, Vlach, Záhorský - Dubec, Zagrapan, Mokrejš. Trenéři: Bokroš, Stuchlík.

Sestava HC ČB ze zápasu na Slavii: Kučera (10. Chábera) - Jasečko, Vomela (41. - 46. Kolda), Babka, Gýna, Jindra, Mucha - Bělohlav, Hřebejk, Sailer - Šimánek, Štrba, Škoda - Ondřej, Kristek, Bartoš - Řehoř, Květoň.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....