Banes Motor České Budějovice
20.06.2018, Filip Kortus

Devět zástupců v mládežnických reprezentacích, Šrámek nově kustodem u devatenáctky

Kvalita českobudějovické mládeže jde neustále nahoru a promítá se to i v počtu pozvánek na reprezentační srazy. Na samém začátku sezony mají výběry národního týmu zahajovací kempy, na kterých se v kolonce klubu objevil Motor hned devětkrát.

Nejstarší mládežnická kategorie začala s přípravou na sezonu, jejíž vrchol bude v prosinci na mistrovství světa v Kanadě, ve věhlasné akademii v Salcburku. Z aktuálního kádru Motoru se v nominaci neobjevil nikdo, ovšem mezi hlavní pilíře Varaďova výběru bude jistě patřit českobudějovický odchovanec Jáchym Kondelík. Nejen o své pocity z prvních tréninků se podělil s hokej.cz.

Nejpočetnější zastoupení mají Jihočeši v osmnáctce. Od neděle čeká na svěřence nového trenéra Aloise Hadamczika týdenní kemp v Kravařích a vydá se na něj hned pětice hráčů Motoru. Obránce Šimon Kubíček a útočníci Pavel Novák, Jakub Čížek, Matěj Toman a Martin Beránek. Následovat bude dvojzápas se Švýcarskem a v polovině srpna je na programu prestižní Hlinka Gretzky Cup. Více prozradil nový asistent trenéra Radek Bělohlav v dřívějším rozhovoru.

O rok mladší kategorie zakončila úvodní kemp v Třemošné. Nadějní hokejisté se připravovali pod taktovkou trenéra Karla Berana a v týmu nechyběl obránce juniorky Václav Svach. V původní nominaci se objevil i dosavadní kapitán Pavel Novák, ale příležitost dostal u staršího ročníku.

Do nově vytvořené reprezentace do šestnácti let se vměstnali tři českobudějovičtí hokejisté. Úvodní kemp v Třemošné absolvoval obránce Sebastian Jasečko, od neděle se v druhém termínu kempu budou připravovat brankář Martin Lidák a útočníci Tomáš Březina s Janem Nevšímalem. Mezi náhradníky zůstal Matouš Hail.

Další sezony u národního týmu si cením, říká kustod Jiří Šrámek

Co se týče složení realizačních týmů, tak má Motor dvojnásobné zastoupení. Výše zmiňovaného Radka Bělohlava doplní Jiří Šrámek, který bude i nadále působit u národního týmu v roli kustoda. „Dostal jsem od Davida Bruka nabídku, jestli bych s ním chtěl pokračovat i v další sezoně. Potěšilo mě to a rád jsem přijal,“ říkal hospodář Motoru.

Od nového ročníku bude působit u reprezentační devatenáctky, se kterou v dubnu prožil mistrovství světa v Rusku. „Cením si toho, jsem rád, že v týmu budou kluci, se kterými už se z předchozích let znám,“ dodal bývalý obránce.

Foto: Juniorský hokej
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....