Banes Motor České Budějovice
16.06.2018, Filip Kortus

Soutěže juniorky a dorostu byly rozlosovány

Po ohlášení nových změn ve formátu mládežnických soutěží přišlo na řadu i rozlosování a rozdělení týmů do skupin. Českobudějovická juniorka vyfasovala kvalitní skupinu s náročným cestováním, dorost se v desetičlenné skupině utká například s nováčkem z Tábora.

Juniorka

Formát nejstarší mládežnické kategorie se od loňské sezony nezměnil. Znovu budou ze šestičlenných skupin postupovat tři týmy do skupiny "O umístění v play off", ovšem definitivní jistotu vyřazovacích bojů tato skupina zajišťovat nebude. Z týmů, které se neumístí v úvodní skupině do třetí příčky, vzejdou z následné nadstavby další čtyři členi, kteří se probojují mezi nejlepší šestnáctku. Ta se rozdělí na čtyři skupiny po čtyřech, přičemž do čtvrtfinále play off budou postupovat první dva.

Kompletní rozpis soutěže naleznete zde

Dorost

Mladší ani starší dorost už v nadcházející sezoně k vidění nebude, od nové sezony rozhodl svaz o tom, že dorostenecká soutěž bude pouze jedna. Soutěž je rozdělena na tři skupiny (střed, západ, východ), přičemž v desetičlenné skupině bude hrát každý s každým dvakrát. Ze skupin postoupí první čtyři do nadstavby, ve které se bude hrát o pozici do play off. Zbylé týmy si to rozdají ve stejném složení skupin o jedno místo zaručující play off. Osmifinále a čtvrtfinále se bude hrát na dva vítězné zápasy, nejúspěšnější čtyři týmy budou hrát finálový turnaj. Novinkou je, že se hra nebude po doteku puku do do ochranné sítě nebude přerušovat hra.

Kompletní rozpis soutěže naleznete zde

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....