Banes Motor České Budějovice
07.06.2018, Filip Kortus

ANKETA: Mládežníkem sezony se stal Šimon Kubíček

Šestý ročník ankety o mládežníka sezony je tu a letos je opravdu z čeho vybírat. Do osmičlenné nominaci jsme vybrali našlapaný výběr hokejistů, kterým se uplynulou sezonu extrémně dařilo. Všech osm hráčů oslavilo mistrovský titul se starším dorostem, ale všichni z nich nastupovali i v jiných kategoriích. Kdo převezme korunu pro mládežníka po Jiřím Paterovi? Hlasovat jste mohli na konci článku.

Daniel Svoboda

Udržoval si stabilní formu po celou sezonu. Spolehlivě držel starší dorost, výborně se chopil i příležitosti v juniorce. Jeho výkony gradovaly na závěrečném šampionátu starších dorostenců, kde byl suverénně nejlepším gólmanem. Už v uplynulé sezoně okusil několik tréninků s A-týmem, letos se s ním počítá mezi tři brankáře.

Radek Bělohlav: „Celou sezonu měl výborné statistiky. Oceňujeme, že u něj ani nebyl problém, když šel do branky Marek Dvořák. Skousnul to, odpočinul si a vrátil se v plné síle. Po Markově onemocnění dokončil sezonu famózně jako brankář číslo jedna. Po zásluze vyhlášen nejlepším brankářem na Mistrovství republiky.“

Statistiky
Juniorka: 11 zápasů – 94,64% úspěšnost, 1,90 průměr gólu na zápas, starší dorost: 11 zápasů – 93,17% úspěšnost, 2,33 průměr gólu na zápas (včetně play off)


Václav Svach

Kometa uplynulého ročníku. Poctivou hrou patřil mezi nejlepší hráče v mladším dorostu, dokázal být rovněž produktivní. Dočkal se i pozvánky do reprezentačního týmu, kde se vyprofiloval mezi hlavní kostru týmu. Šanci dostal i na finálové turnaji staršího dorostu.

Radek Bělohlav: „Celou sezonu odehrál v mladším dorostu. Poctivec. Má neuvěřitelnou fyzičku. Když někdo něco na ledě zkazí, tak on to dokáže svou silou a rychlostí dohnat a napravit. Dostal se po zásluze do reprezentace U16.“

Statistiky
Starší dorost: 12 zápasů – 0 branek + 2 asistence (včetně play off), mladší dorost: 35 zápasů - 10 gólů + 8 asistencí (včetně play off)



Šimon Kubíček

Ve starším dorostu pozvedl přesilové hry na jiný level. Má ránu jako z kanonu, dokáže šikovně rozehrát. S reprezentací se mu dařilo na World Hockey Challenge, se třemi asistencemi patřil k nejproduktivnějším v celém týmu. Připravuje se s A-týmem, na Hlinka Gretzky Cupu by neměl chybět.

Radek Bělohlav: „Má všechno před sebou. Od léta jsme se společně s rodiči a doktory intenzivně věnovali jeho zdravotním problémům se zády. Prochází obdobím, kdy je zapotřebí připravit jeho tělo na to, co jej jednou čeká. Myslíme si, že toho má před sebou hodně, protože je to prototyp moderního beka s výbornou střelou.“

Statistiky
Juniorka: 4 zápasy - 1 gól + 0 asistencí, starší dorost: 36 zápasů – 11 branek + 16 asistencí (včetně play off)


Vojtěch Doktor

Prožil neuvěřitelnou sezonu. Natrvalo se usadil v sestavě juniorky, kde dostal příležitost už na konci minulé sezony. Zároveň dostal první šanci v reprezentační osmnáctce, chopil se jí a vešel se i do konečné nominace na mistrovství světa. Na něm obstál a patřil mezi klíčové beky týmu. Notnou dávkou pomohl staršímu dorostu k titulu, trefil se krásnou ranou v televizním finále proti Salcburku.

Radek Bělohlav: „Obětavec, blázen v dobrém slova smyslu. Kluk, který bude dřít a dřít, až někdy dře moc (úsměv). Většinu sezony absolvoval v juniorce, po návratu k nám patřil do první obranné dvojice. Vše má před sebou. Drželi jsme mu palce, aby se probojoval do konečné nominace na MS U18. Jeho jediným mínusem je to, že někdy chce hrát až moc, že to přehrává.“

Statistiky
Juniorka: 24 zápasů - 1 gól + 9 asistencí, starší dorost: 16 zápasů – 3 branky + 7 asistencí (včetně play off)


Matěj Toman

Udělal velký pokrok, zvládl i přechod mezi dospělé. Poprvé v kariéře okusil WSM ligu a vedl si nad očekávání. Ze čtvrté formace se vypracoval do první, proti Ústí se trefil hned dvakrát. Hrál převážně za juniorku, na závěrečném mistrovství republiky staršího dorostu zářil a táhl tým. Stejně jako reprezentační sedmnáctku na World Hockey Challenge, kterou dovedl k bronzu.

Radek Bělohlav: „ Lídr kabiny. Velkou část sezony absolvoval v A-týmu nebo v juniorce. Ceníme si nejenom u něj, ale i u Beryho a Dokyho, že chtěli hrát s námi. Pokaždé když k nám přišli, tak bylo až neuvěřitelné, že všechny zápasy odehráli parádně. Třeba někdy nedal branku, ale jeho přínos do hry byl obrovský. Hráč, který chce vyhrávat. Jeho výkony gradovaly na finálovém turnaji.“

Statistiky
WSM liga: 15 zápasů - 2 góly + 1 asistence, juniorka: 25 zápasů – 8 branek + 6 asistencí, starší dorost: 18 zápasů - 9 gólů + 19 asistencí (včetně play off)


Martin Beránek

Patřil mezi důležité útočníky juniorky, když nastoupil za starší dorost, jeho přítomnost byla znát. Připsal si tři starty ve WSM lize i reprezentaci, zapracoval na sobě. Dokázal být produktivní, vydařil se mu finálový turnaj staršího dorostu.

Radek Bělohlav: „To je dříč. Jiný typ než ostatní šikovné 2001ky. Již dnes je to kluk do dospělého hokeje. Rvavé křídlo s tahem na branku. Očekáváme od něj větší produktivitu, asi i on sám od sebe to očekává. Dostával se do šancí. Nesmírně platný v oslabení, v herních situacích jeden na jednoho. Fyzicky vyvinutý, má obrovskou sílu, má to před sebou.“

Statistiky
WSM liga: 3 zápasy – 0 branek + 0 asistencí, juniorka: 30 zápasů - 5 gólů + 10 asistencí, starší dorost: 22 zápasů - 7 gólů + 14 asistencí (včetně play off)


Pavel Novák

Mašina na kanadské body. Za uplynulou sezonu jich všeho všudy nasbíral 125, k čemuž není třeba komentář. Je šikovný natolik, že kdybyste mu na čepel připevnili nit, tak vám uplete svetr. Mladší dorost posunul do play off, i záskok v juniorce zvládl. Ve starším dorostu patřil mezi lídry, proslavil se především stvrzujícím nájezdem proti Salcburku. V pouhých šestnácti letech se připravuje s A-týmem.

Radek Bělohlav: „Společně s litvínovským Myšákem nejtalentovanější hráč ročníku 2002 v republice. Má všechno, co by moderní hokejista měl mít a podobně jako Jakuba ho bránit naučíme.“

Statistiky
Juniorka: 4 zápasy – 2 branky + 1 asistence, starší dorost: 37 zápasů - 28 gólů + 35 asistencí (včetně play off), mladší dorost: 12 zápasů - 25 gólů + 14 asistencí (včetně play off)


Jakub Čížek

Ofenzivní fantom mistrů republiky. Od začátku do konce držel svou produktivitou celek Radka Bělohlava, v play off byl k nezastavení. Je v něm obrovský potenciál, má šanci zabojovat o pevné místo v sestavě dospělých.

Radek Bělohlav: „Jeden z neuvěřitelně talentovaných hráčů. Má výborný čich na góly, vynikající v ofenzívě, cit pro kotouč. Má před sebou i růst, takže tělesně se bude vyvíjet. Pouze jej musíme naučit bránit.“

Statistiky
Juniorka: 4 zápasy – 0 branek + 0 asistencí, starší dorost: 49 zápasů - 38 gólů + 41 asistencí (včetně play off)


Hlasovat je možné pouze jednou. Anketa bude ukončena v neděli 17. června 2018.


Anketa

1. Daniel Svoboda 46 hlasů - 3%
2. Václav Svach 50 hlasů - 4%
3. Šimon Kubíček 456 hlasů - 34%
4. Vojtěch Doktor 35 hlasů - 3%
5. Matěj Toman 205 hlasů - 15%
6. Martin Beránek 53 hlasů - 4%
7. Pavel Novák 427 hlasů - 32%
8. Jakub Čížek 57 hlasů - 4%
celkem hlasů 1329

Hlasování bylo ukončeno

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....