Banes Motor České Budějovice
02.06.2018, Filip Kortus

Karel Plášil reprezentoval Motor na Mattoni 1/2 maratonu

Už tradičně měl na největší běžecké akci v jižních Čechách zástupce i hokejový Motor. Letos vytvořili hokejisté "smíšenou" štafetu společně se Štíry, Dynamem a Jihostrojem, přičemž každý sportovní celek vyslal na trať jednoho zástupce. Za Motor dostal důvěru Karel Plášil, který finišoval na nejdelším úseku a štafetu dovedl ke stříbrné medaili. Pro klubový web mluvil ještě před začátkem závodu.

Čím to, že jste byl z týmu vybrán na štafetový závod?
Měl běžet Vláďa Škoda, ale nakonec nemohl. Byla možnost jít na volejbal, ale raději jsem se rozhodl pro běh a mám možnost zúčastnit se velké sportovní akce.

Jste zvyklý na běh na delší vzdálenost?
Běh na delší distanc mi nevadí, naopak to mám docela rád. Uvidím, jak mi sedne poslední úsek, který měří šest kilometrů. Doufám, že ho zaběhnu v kvalitním čase.

Už máte nějaké zkušenosti s atletickými závody?
Ještě na základní škole jsem se nějakých běhů zúčastnil, ale od té doby nic. Tohle bude má premiéra.

Co říkáte letní přípravě v Motoru?
Je poměrně tvrdá, na druhou stranu nám všem ve skupině, ve které trénujeme, vyhovuje. Je to úplně něco jiného, než jsme trénovali dříve. Musím to jednoznačně pochválit.

Motivuje vás prosadit se do týmu o to více, že jste v Budějovicích vyrůstal?
Rozhodně, o místo jsem zde usiloval už před dvěma roky, ale nakonec to nevyšlo. Poperu se o místo v kádru a věřím, že se uchytím.

Jak se vám dařilo v uplynulých sezonách?
Společně s licencí jsem odcházel do Hradce Králové. Bylo mi tehdy osmnáct let a byl jsem z toho špatný. Odehrál jsem tam čtyři sezony a uplynulý rok jsem strávil v Nových Zámcích na Slovensku. Tam se mi dařilo, tak doufám, že na to dokážu navázat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....