Banes Motor České Budějovice
23.03.2018, Karel Svoboda

Šimon Masopust: Finále na ČT je velká motivace

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po skončení čtvrtfinálové série s Kometou jsme si na slovíčko pozvali nenápadného dělníka ledu, který počastoval soupeře hattrickem ve druhém zápase, útočníka Šimona Masopusta.

S jakým očekáváním jste vstupovali do osmifinálové série s brněnskou Kometou?

My jsme šli do série s vírou, že vyhrajeme a přáli jsme si vyhrát, v co nejkratším čase, abychom pošetřili síly. To se nám povedlo, vyhráli jsme 3:0 a tak se nyní připravujeme na další kolo.

Zavládlo v kabině zděšení, když jste se dozvěděli, že soupeř přijede posílen o řadu reprezentantů, kteří letos hrají spíše za brněnskou juniorku nebo jste si věřili a tato informace vás nerozhodila?

Já si myslím, že od každého trochu. Přišlo mi, že jsme byli první zápas malinko nervóznější, nevěděli jsme, co od nich můžeme čekat. Ale srovnali jsme se s tím rychle a zvládli jsme to.

Ve druhém utkání jste vstřelil hattrick. Zkuste všechny góly stručně popsat.

První gól byla dorážka při naší přesilovce, našel jsem v brankovišti povalující se puk, tak jsem ho tam doklepnul. Druhá branka byla střela, kterou jsem tečoval. A třetí gól byl podobný tomu prvnímu, našel jsem si kotouč a dorazil jej do brněnské branky.

Nemrzí vás, že na led nepřilétla žádná čepice? Ani váš otec, na onlajnech známý pod legendární přezdívkou „Vadim z Lipna“ neobětoval pokrývku hlavy?

Malinko jsem to očekával, myslel jsem na to v koutku duše. (smích). Tak snad někdy příště.

V rozhodujícím zápase v Brně na vás soupeř nachystal extrémně malé hřiště. Jak dlouho trvalo než jste se s tímto nezvykem popasovali a jak vám osobně se hrálo na kluzišti rozměrů NHL?

Bylo to hodně znát. Ono se to nezdá. Ale to hřiště bylo opravdu mnohem menší. První třetina nám moc nevyšla, ale postupně jsme si na tom zvykali, přizpůsobili hru a zápas jsme otočili a dotáhli do vítězného konce.

V letošní sezóně jste si dokonce zahrál s bratrem Matoušem, který jakožto hráč mladšího dorostu na několik zápasů posílil váš tým. Jaké to bylo?

Matouš je o dva roky mladší a když naši trenéři povolávali různé hráče z mladšího dorostu, tak i na něj vykoukla příležitost. Já myslím, že jsme si to oba užili, dokonce párkrát jsme spolu nastoupili i v jedné lajně. Škoda, že třetí bratr Štěpán je o tolik mladší, bylo by hezké nastoupit někdy všichni tři v jednom útoku (smích).

Poté co Salcburk dnes udolal Havířov v rozhodující pátém klání, je jasné, že ve čtvrtfinále narazíte na tým Pardubic, se kterým jste se letos utkali již šestkrát. Dvakrát jste zvítězili a čtyřikrát prohráli, ale z toho třikrát v prodloužení nebo na nájezdy. Hodláte tuto nepříznivou bilanci otočit?

Tak určitě. Všechny zápasy byly velice těsné a já věřím, že když jsme nyní pohromadě, tzn. i kluci z juniorky, že tu sérii úspěšně zvládneme.

Včera byla zveřejněna informace, že finálový zápas kategorie staršího dorostu bude vysílán přímým přenosem na ČT Sport. Je i toto pro vás další motivace do nadcházejících bojů?

Samozřejmě, že je to další dílek do motivační mozaiky. Každý by si chtěl zahrát v zápase, který bude vysílán v televizi. Musíme makat, abychom se tam probojovali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....