Banes Motor České Budějovice
14.03.2018, Filip Kortus

Pod lupou: Josef Mikyska

Ani druhé semifinále se Motoru nepodařilo, když prohrál po prodloužení 2:3. Dlouho to s Jihočechy vypadalo dobře, ještě dvě minuty před koncem vedli o gól, jenže přišlo srovnání a v prodloužení rozhodl Jan Kloz. V zápase jsme podrobněji sledovali Josefa Mikysku.

Josef Mikyska změnil oproti prvnímu duelu série pozici. Z křídla druhé formace se posunul na pozici centra třetí, kde hrál společně s Vlastimilem Dostálkem a Martinem Heřmanem. Motor vstoupil do první třetiny výborně a rychle se ujal vedení. Trefila se první formace a i další lajny si vytvořily úvodní tlak. Po Mikyskovo přiťuknutí pálil Heřmana a Cikánek byl pozorný. Největší příležitost měl hráč s číslem 25 v přesilové hře, kdy jeho střelu z dobré pozici vychytal Cikánek.

I druhou třetinu poznamenaly početní výhody, kvůli nim se Josef Mikyska tolik do hry nedostával. Odehrál pouze tři a půl minuty, za které toho moc nestihl. Rozdal jeden hit, připsal si jednu střelu. V přesilové hře vracel na Cikánka dorážkou puk po střele Zdeňka Čápa, ale na kladenského brankáře si nepřišel.

Ve třetí třetině rozdal šikovný forvard hned v jednom střídání dva výborné pasy. Na první nikdo ze spoluhráčů nedosáhl, u druhého se ke střele dostal Martin Heřman a Cikánek vyrazil betony před sebe. V závěru zápasu už se Mikyska tolik do hry nedostával. Celkově strávil na ledě necelých třiáct minut, vyhrál šest z jedenácti buly.


Josef Mikyska v utkání proti Kladnu

Body: 0
Střely na branku: 2
Střely zblokované: 0
Buly: 54% (6/11)
Ice-time: 12:53
Trestné minuty: 2

Dva zápasy nemusí nic znamenat, říkal Josef Mikyska

Chybělo opravdu málo k tomu, abyste vyrovnali sérii, že?
Hrálo se vynikající utkání play-off. Bojovali jsme, diváci nás hnali kupředu. Tlačili jsme na ně, ale bohužel nám soupeř z nahození vyrovnal a v prodloužení rozhodl.

Do zápasu jste vstoupili skvěle. Měli jste tlak, dali jste úvodní branku. Nebyla škoda, že jste z tlaku nevytěžili více?
Říkali jsme si, že do nich půjdeme. Myslím si, že se nám to dařilo velkou část zápasu. Dali jsme z toho první branku, ale bohužel to nakonec nedopadlo tak, jak jsme si představovali.

Sám jste střílel z dobré pozice. Co chybělo?
Měl jsem to zřejmě tlačit více pod břevno. Otevřelo se mi to tam, zkusil jsem ji, ale Cikánek to chytil. Škoda.

Oba zápasy se hrál naprosto vyrovnaný hokej. Je třeba nepolevit v úsilí a věřit, že se série v dobré obrátí?
Už po zápase v kabině jsme si řekli, že stále není nic rozhodnuto a soupeř musí uhrát ještě dva zápasy, což je v takto vyrovnané sérii hodně. My nadále půjdeme za vítězstvím a určitě se sérií něco uděláme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice