Banes Motor České Budějovice
22.02.2018, Denisa Józsová

Poslední utkání základní části je tu! Motor vyrazí do Přerova

Základní část WSM ligy je u svého konce. Sedm týmů má jistý postup do play-off, ale o osmé místo proběhne ještě tuhý boj. Dokonce ho rozhodne vzájemný zápas mezi Třebíčí a Vsetínem. Kdo půjde do vyřazovacích bojů na České Budějovice ještě není jisté. Když v posledním zápase vyhraje Třebíč za tři body a Havířov prohraje v základní hrací době, budou hrát Jihočeši s týmem z Vysočiny. V jakémkoliv jiném případě bude hrát Motor s Havířovem. Utkání budete moci sledovat skrze textový přenos nebo skrze placený přenos.

HC ZUBR Přerov

Přerovští ještě nemají jasné místo v tabulce. V dosavadních jednapadesáti utkáních získali osmdesát šest bodů, tedy stejně jako pátý Prostějov. Nejlépe tedy může sobotní soupeř Motoru skončit na pátém místě a nejhůře na šestém, jelikož na sedmý Havířov má náskok pěti bodů. Také je jisté, že Zubři nezačnou play-off doma.

Co se týče obranné hry, Přerov v ní nijak moc nezářil. Dostal hned 132 branek, což z něj dělá devátý nejhorší tým v lize. O jedno místo lépe jsou na tom Zubři v počtu vstřelených branek, jichž nasázeli 142. Hra v početní výhodě i nevýhodě patří k tomu lepšímu ve WSM lize, jelikož se v těchto statistikách nachází tým z Olomouckého kraje na šestém místě.

Poslední forma Přerova připomíná formu i Českých Budějovic. Oba týmy z posledních pěti zápasů vyhrály jen dva, zatímco porážky přišly hned tři. Poslední utkání sehráli Zubři na venkovním ledě, když jeli do Havířova. Zde přišla vysoká porážka 1:6, čímž si Přerov zabouchnul vrátka možnosti začínat vyřazovací boje v MEO Aréně. Bodově táhne tým Tomáš Sýkora, který získal 36 bodů (15+21). Následuje ho Roman Pšurný, jenž získal 34 bodů (10+24). Poněkud nejasná je situace v brankovišti. Oba gólmani mají odchytaný podobný počet zápasů. Lukáš Klimeš nastoupil do třiceti utkání, zatímco Juraj Šimboch zasáhl do dvaceti devíti utkání.

Sestava Zubrů z posledního utkání (proti Havířovu):

Šimboch – Běhal, Chmelíř, Malina, Novotný, Pala, Černý – Goiš, Sýkora, Navrátil – Procházka, Pšurný, Dvořák – Plášek, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl – Gazda, Gago, Tomaník – Plášek ml.


52. kolo

HC Zubr Přerov

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 24. února 2018, 17:00, MEO Aréna

Z tábora Motoru

České Budějovice mají jisté druhé místo v tabulce, díky čemuž si zajistili začátek play-off v Budvar aréně. Jihočechům se doposud podařilo získat sto jedna bodů, ovšem poslední výkony hráčů v dresu Českých Budějovic nejsou nijak oslnivé. V posledních dvou zápasech vstřelili hokejisté Motoru jen dvě branky, ale dostali jich hned osm. Jeden z nejhorších výkonů předvedli Jihočeši právě v posledním utkání, které odehráli v Budvar aréně proti Kladnu. Jihočeši by se měli pomalu sebrat, protože vyřazovací boje klepou na dveře, vždyť první utkání se hraje už v úterý! S kým bude Motor hrát je zatím otázkou. Otázkou také zůstává to, zda do hry zasáhne Richard Nejezchleb či Rok Pajič, kteří měli zdravotní problémy. Jedničkou v brankovišti je stále Petr Kváča, ovšem ani jemu, stejně jako celému týmu, se poslední dobou moc nedaří.

Sestava Motoru z posledního utkání (proti Kladnu):

Kváča – Kutlák, Čáp, Kučný, Vráblík, F. Novák, Pýcha – L. Květoň, J. Mikyska, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....