Banes Motor České Budějovice
14.02.2018, Adam Pavlíček

Michal Bárta pomohl k výhře nad soupeřem z Ústí dvěma přesnými trefami

Ústí zaskočilo Budvar arénu, když šlo hned na začátku utkání do vedení. Motor skóre otočil, Severočeši ale byli dlouhou dobu vyrovnaným soupeřem a stále byli na dostřel. Z bohatého zápasu na góly odešli nakonec vítězně Jihočeši, pod což se dvěma brankami podepsal také českobudějovický útočník Michal Bárta.

Do druhé třetiny jste šli s dvougólovým náskokem, ale soupeř vyrovnal. Změnilo něco Ústí směrem do druhé dvacetiminutovky?
Spíš je to tím, že máme dobře rozehraný zápas a vždycky tam máme pasáž, ve které propadneme v útoku a soupeři nabídneme přečíslení nebo si u nás ve třetině nepokryjeme hráče, čímž soupeři hrozně jednoduše nabídneme šanci.

Ve třetí třetině jste chtěli vedení pojistit ještě nějakými přesnými zásahy nebo zápas už jen dohrát?
Chtěli jsme to dovést do vítězného konce, ale opět jsme dostali laciné góly. Dnes jsme jich dostali pět, což je strašně moc. Toho se musíme vyvarovat. Je dobře, že nám to tam napadalo, jak ale říkám, nesmíme dostávat tolik gólů.

Ústí vstřelilo gól na začátku všech třetin. Čím to?
Vstupy do třetin nám moc nejdou, nedaří se nám dlouhodobě. V kabině si to říkáme, pak ale přišlo první střídání a zase se nám to nepovedlo. Neviděl jsem moc dobře, jak to tam padlo, ale samozřejmě začínat zápas za stavu 0:1 není tak příjemné, jako kdybychom vedli. Ty vstupy musíme celkově zlepšit a bude to dobré.

Ústí dnes celkově nepředvedlo nejhorší výkon, překvapilo vás něčím?
Co znám kluky z Ústí, když to řeknu takhle, tak oni jsou schopní jeden zápas devět gólů dostat a druhý zápas jich devět nasázet. Tyhle přestřelky v uvozovkách hrají, což se potvrdilo i dnes.

Minimálně v minulém utkání vás trápila produktivita, dnes jste dali osm gólů. Mohla by to být dobrá zpráva vzhledem k blížícímu se play off?
Jak říkám. Dnes nám to tam napadalo, na druhou stranu pět inkasovaných gólů, to je lehce kontraproduktivní. Musíme na tom zapracovat, především lépe pokrývat situace u naší branky.

Vaše dvě dnešní branky by vám osobně mohly pomoct směrem k vyřazovací části?
Každý hráč se cítí lépe, když dá gól. Mně to dneska sedlo, cítil jsem se dobře. Jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu.

Chtěli byste se v posledních zápasech zaměřit spíše na boj o první místo nebo bude nejdůležitější, aby si sedla sestava před nejdůležitější částí sezóny?
Se sestavou je to otázka spíše pro trenéry. My ligu chceme vyhrát, to není tajemství. Chceme skončit první.

Další domácí zápas odehrajete proti Kladnu. Pokud nastoupí Jaromír Jágr, bude to pro vás o to speciálnější?
Když jsem hrál za Liberec a byla výluka, tak už jsem proti Jágrovi jednou hrál. Samozřejmě je to vždycky výjimečné. Je to hrající legenda, vyprodává stadiony. Je to nejlepší Čech v historii ledního hokeje. Pro lidi to bude určitě zajímavý a my si na to musíme dát pozor. Je mu šestačtyřicet, ale stále patří mezi nejlepší.


Michal Bárta proti Ústí nad Labem

Body: 2+1
Střely: 4
Ice time: 15:48
+/-: +3

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....