Banes Motor České Budějovice
12.11.2003, David Lukeš

Kostka pod stromeček?

V předposledním kole před reprezentační přestávkou zavítali hokejisté HC ČB do Znojma a spolu s fanoušky, kteří se i přes přímý televizní přenos přijeli na své hokejisty podívat, si odvezli nejen tři body, ale i parádní zážitek z pohledu na nádhernou kostku nad ledem, jež se stala novou dominantou znojemského stadionu. V současné době se zdá být reálné, že budějovičtí fandové by se mohli podobné technické vymoženosti dočkat i v Budvar Aréně. "V současné době probíhají intenzívní jednání," prozrazuje GM HC ČB ing. Jaroslav Pařízek.
Ta podle jeho vyjádření probíhají už dva měsíce, což potvrzuje Pařízkův výrok (tehdy ještě tajemný) ze začátku září, že se chystá "něco senzačního". Je pravdou, že osmihran, jaký mají ve Znojmě, zatím v jižních Čechách k vidění není. "V současné době finišují jednání s dodavatelskou společností. Zároveň v příštím týdnu chceme dokončit kompletní dokumentaci ve spolupráci se správcem Arény panem Píšou a arch. firmou," přidává další informace J. Pařízek s tím, že pak již celou věc bude muset posvětit město, které je majitelem celého komplexu Budvar Arény. "Projekt multifunkční obrazovky na našem stadionu je věc, kterou teď všichni žijeme a pevně věříme, že se to povede dotáhnout do konce," neskrývá vzrušení "správce" budějovického klubu J. Pařízek. Přičemž věří, že najde na Radě města pochopení pro snovou, leč nákladnou investici. "Výsledkem dlouhých jednání je nabídka špičkového produktu za skvělou cenu, troufnu si říci, že za takovou cenu, kterou u nás nemá žádný klub. Spolupráce s městem České Budějovice byla vždy na výši, moc si jí vážíme a pevně věříme, že naše nadšení budou sdílet i zastupitelé," dodává Pařízek.

Tím by se mohla přelít euforie i do srdcí fanoušků, kteří naopak v posledních dnech vyjadřují nespokojenost s jinou záležitostí. Přichází s peticí za vybudování zábradlí v sektoru na stání. Podle názoru fanclubu se jeho realizace zbytečně protahuje. "Jsou dva hlavní důvody, proč by tam to zábradlí mělo být. Jednak se předejde zbytečným zraněním, jež se mohou přihodit při vstřelených gólech, kdy rozjařený kotel má tendenci v pohybu dolů k mantinelu. A také to vylepší atmosféru na stadionu, i když to na první pohled možná nejde k sobě. Ve starém kotli, který býval na místě současné V.I.P. restaurace, byly bubny uprostřed jádra nejaktivnějších fanoušků a ti společně dokázali vyburcovat k povzbuzování poměrně velký dav lidí. Dnes jsou bubny dole, kde je malé mobilní zábradlí a tudíž jediná možnost, kde bubny opřít, kdežto jádro kotle stojí v horní části svého sektoru. Zatímco bubeníci a lidé okolo nich si skandují své, neslyší, že početnější skupina nad nimi křičí něco úplně jiného. Navíc bubnování se odráží od plexiskla zpátky, takže zatímco u bubnů vám zaléhá v uších, nad střídačkami diváci nějaké povzbuzování téměř nepostřehnou," přidává zajímavý názor vedoucí fanclubu Otakar Šulista.

Fandové z kotle se k radikálnímu řešení, jakým petice určitě je, rozhodli pod dojmem, že vedení klubu se v jejich otázce málo angažuje. "O zábradlí jsme jednali několikrát, naposledy před dvěma týdny mimojiné se správcem komplexu Budvar Arény panem Píšou a velitelem Policie ČR v Českých Budějovicích mjr. Flégrem. K instalaci zábradlí určitě dojde, neboť o dobrou atmosféru a bezpečí našich příznivců nám jde v hlavní řadě. Musím je ale požádat o trochu schovívavosti, protože naší prioritou je v současné době kostka nad ledem. Samozřejmě se tím ale nepopírá fakt, že otázka zábradlí nás zajímá. Chlapci z fanclubu mají prostor k jednání s panem Píšou," přináší vysvětlení J. Pařízek.

Petice za zábradlí je k podepsání v pátek od 15:00 do 17:00 v restauraci U Soudku v Široké 29, kde se schází před domácími zápasy fanclubáci, nebo o přestávkách střetnutí HC ČB - Třinec u budky brankového rozhodčího pod kotlem. Co se týče obrazovky nad ledovou plochou, určitě všichni držíme palce, aby se projekt podařilo dotáhnout do zdárného konce. Byl by to určitě nádherný dárek pod stromeček všem fanouškům jihočeského hokeje!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....