Banes Motor České Budějovice
01.02.2018, Denisa Józsová

Mládež: Pozvánka na víkend

Další kola zápasů v mládežnických kategoriích čekají dvě kategorie. Junioři, kteří postoupili do nadstavbové skupiny, odehrají jeden zápas na venkovním ledě a jeden v Budvar aréně. Starší dorost se představí dvakrát na ledě soupeře. Mladší dorost má pro tento víkend volno.

Junioři

Českobudějovičtí junioři skončili v základní části na devátém místě, díky čemuž postoupili do nadstavbové skupiny DHL Extraligy juniorů, konkrétně do skupiny A. Soupeři Motoru v této fázi sezóny budou – Kometa Brno, Rytíři Kladno, Mountfield HK, Slavia Praha a Vítkovice. Jihočeši hráli s těmito týmy hodně vyrovnaně a postoupit mohou kterékoliv čtyři týmy. Nejvíce táhl tým za postupem kapitán Budějovických Milan Dančišin, jenž si držel průměr jednoho bodu na zápas (16+18). Nejproduktivnějším obráncem se stal Stanislav Dosek, který si připsal 22 bodů (9+13). Jedničkou v bráně byl Martin Březina, jenž si držel průměr zákroků na 89,7%. První utkání odehrají junioři v pátek 2.2. na ledě Kladna. Úvodní vhazování je naplánováno na 17 hodin a 30 minut. Ihned o den později (3.2.) budou České Budějovice hrát v Budvar aréně proti Mountfieldu. Zápas odstartuje ve 12:30.

Textový přenos ze zápasu s Kladnem najdete zde.

Textový přenos ze zápasu s Jihlavou najdete zde.

Starší dorost

Starší dorostenci hrají poslední dobou v parádní formě. Skvělá série sedmi výher v řadě katapultovala Motor až na čtvrté místo. Na třetí místo, kde je Plzeň, ztrácí pouhé dva body a mají zápas k dobru. České Budějovice se vytáhly hlavně minulý víkend, když porazily dvakrát rakouský Salzburg. Ten byl za celou extraligu poražen jen jednou, než se utkal s Jihočechy. Bodově tým nejvíce táhl Jakub Čížek, jenž si připsal 55 bodů (30+25). Druhým nejproduktivnějším hráčem je mladší dorostenec Pavel Novák, který má bodů 40 (18+22). Jedničkou v brankovišti je Daniel Svoboda, jenž odchytal dvaadvacet utkání. Tentokrát čekají Jihočechy dvě venkovní utkání. První z nich je naplánováno na pátek 2.2., kdy se Budějovice střetnou se Zlínem. Zápas začne v 15:00. Další utkání čeká starší dorostence v sobotu 3.2. To odehrají na ledě Vítkovic od 13:00.

Textový přenos ze zápasu se Zlínem najdete zde.

Textový přenos ze zápasu s Vítkovicemi najdete zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....