Banes Motor České Budějovice
24.01.2018, Adam Pavlíček

Mládež: Pozvánka na víkend

Junioři, starší a mladší dorostenci budou přes tento víkend bojovat na ledových kluzištích. Juniorka dvakrát doma, starší dorost se v Budvar aréně představí jednou, tedy stejně jako mladší dorost.

Juniorka

Juniory tento víkend čekají dvě poslední utkání v rámci první fáze sezóny. Pokud by junioři uspěli v těchto zápasech, mohli by pomýšlet na šestou pozici v tabulce. Momentálně se nachází na deváté příčce. Forma svěřenců Martina Štrby a Ladislava Koldy přitom není špatná. Tři výhry, dvě porážky, to je bilance z posledních pěti zápasů. Podíváme-li se na bodování týmu, uvidíme, že nejproduktivnějším hráčem je Milan Dančišin a jako druhý je za ním s 21 body obránce Stanislav Dosek. Obě závěrečná utkání v první části sezóny odehrají junioři na domácím ledě. V pátek nejprve přivítají v 18:15 Pardubice a o den později od 12:30 hradecký Mountfield.

Starší dorost

Taktéž starší dorostenci se představí na vlastním ledě. V pátek na první ledové ploše přivítají nelehkého soupeře, kterým bude Salcburk. Ani ten to ale nebude mít vůbec lehké, Jihočeši totiž drží sérii výher, jež čítá pět zápasů bez prohry. Úvodní buly je naplánováno na 15:00. Duel se stejným týmem, avšak na ledě soupeře odehraje starší dorost v sobotu v 11:00. Kanadskému bodování svěřenců Radka Bělohlava a Milana Dančišina vládne Jakub Čížek (51 bodů) a Pavel Novák (37 bodů).

Mladší dorost

A také mladší dorostenci odehrají poslední dvě utkání v rámci probíhající fáze sezóny. Jihočeši jsou v tabulce, kde se rozhoduje o pořadí do play-off o závěrečný turnaj, na šestém, tedy posledním místě. Jelikož zbývají odehrát dva zápasy, z této pozice se již nedostanou. Nejproduktivnějším hráčem mladšího dorostu Motoru je Pavel Novák, který zdaleka nenastoupil ke všem utkáním. V závěsu za Novákem se nachází Jan Janoch s 34 body. Českobudějovičtí se nejprve představí v Budvar aréně, kde ve čtvrtek v 18:00 padne úvodní buly proti Chomutovu, o dva dny později vycestují na západ Čech. Zde se utkají od 14:30 s Plzní.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....