Banes Motor České Budějovice
18.01.2018, Adam Pavlíček

MDO: CEB - LIT 3:4 - Z dramatického souboje vyšel vítězně Litvínov

Třikrát dokázal mladší dorost Motoru vyrovnat, pokaždé ale o vyrovnaný stav přišel. Oba týmy si připsaly ke čtyřiceti střelám. Dvě přesné trefy zaznamenal za domácí František Schwartz.

Prvně mohli jít do vedení Litvínovští, když Limanovský dostával přihrávku ke vzdálenější tyči, puk ale nezpracoval tak, jak potřeboval. Po devíti odehraných minutách měl hostující celek výhodu první přesilovky, využít ji však nedokázal. Početní převahu dostal na své konto také Motoru, v oslabení ale zahrozil spíše Litvínov. Lukáš Stehlík využil zaváhání českobudějovické obrany a dostal se do úniku. Ten zkoušel zakončit do dolních pater branky, jenže Lidák zakročil betony velmi dobře. Přesto to netrvalo dlouhou dobu a Litvínovští šli do vedení. Prokop Limanovský totiž ztečoval puk přesně až do českobudějovické sítě. Už to vypadalo, že po prvních dvaceti minutách bude skóre pro domácí celek nepříznivé, ten ale vyrovnal půl minuty před koncem úvodní třetiny. Sebastian Jasečko vypálil od modré. Jeho pokus Zelenka vyrazil jen na hůl Františka Schwartze, který neměl s následnou dorážkou problém. Po první třetině tedy 1:1.

Jestliže první perioda příliš gólu nenabídla, ta druhá na ně byla o něco bohatší. Po čtyřech minutách po úvodním vhazování druhé dvacetiminutovky šli litvínovští hokejisté do vedení. Jan Vopat nachytal Martina Lidáka a mohl se radovat z vedoucího gólu. O dvě minuty později ale Motor opět zkorigoval stav. Přesilovku proměnil po přihrávce Hanáka Matouš Masopust. Hosté si své vedení vzali za dvacet sekund zpět. Třetí branku svého týmu přidal Martin Adámek. Třetí gól v jediné minutě znamenal další vyrovnání. Jasečko střílel od modré a před brankou ztečoval puk do sítě opět František Schwartz. Ještě před koncem první poloviny zápasu Litvínovští vstřelili vítěznou trefu, konkrétně to byl Marek Slavík. Do konce třetiny se toho již moc nestalo.

Možnost, jak poprvé odskočit do dvoubrankového náskoku, dostali hostující hokejisté v přesilové hře pět na tři, která trvala necelé dvě minuty! A ačkoliv se Litvínov snažil, dvojnásobnou početní výhodu neproměnil. V padesáté první minutě nebyl od srovnání daleko Adam Ryba, který vyslal na Zelenku velmi svižný pokus z křídla, litvínovský brankář však jeho pokus maskou vytěsnil. Šest minut před koncem inkasoval Petr Lukeš pětiminutový trest za vražení zezadu a šance Motoru na bodový zisk se o něco zmenšily. V napínavém závěru mohl výhru hostí do prázdné branky zpečetit Tomáš Nikl, jenže netrefil. Závěrečný tlak Českobudějovických soupeř ustál a může se radovat z dalších tří bodů do tabulky.

Ohlasy po zápasu
Radek Kampf (České Budějovice): Dnešní zápas pro nás byl trochu nešťastný, protože jsme z mého pohledu hráli dobře. Dostali jsme ale tři tečované góly, to se těžko chytá. Škoda, že jsme v závěru dostali vyšší trest. Proto jsme dříve nemohli sáhnout k závěrečné power play. Klukům jsem říkal, že se musíme o hodně rychleji dostat do pásma, jenže jsme třikrát ztratili puk na modré. Jinak to všechny lajny odehrály dobře. Fanda Schwartz dal po delší době nějaké góly, za což jsem rád. Očekáváme to od něj, že bude produktivní.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice