Banes Motor České Budějovice
17.01.2018, Denisa Józsová, Filip Kortus

Jsou to pro nás zlaté tři body, říká staronová posila Josef Mikyska

Společně s ostatními cítil Josef Mikyska po zápase velkou úlevu. Jihočeští hokejisté dokázali v prvním utkání čtvrté čtvrtiny základní části WSM ligy porazit Litoměřice a to nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jedinou branku se v první třetině postaral Filip Vlček, čímž zajistil svému týmu plný počet bodů. Své dojmy z utkání popsala staronová posila z Liberce.

Jsou to pro Vás dnes vydolované tři body?
Jo, dnes jsme rádi za tu jednu branku, kterou vstřelil Filip Vlček. Hlavně musíme poděkovat Davidu Gábovi, protože nás opravdu podržel. Soupeř měl pár šancí, ale David je výtečně vychytal. Hrají se i takové zápasy, kdy se nedaří, a pro nás to jsou dnes zlaté tři body.

Na druhou stranu to ukazuje sílu týmu, ne? To, že je mužstvo schopné vyhrát na jednu branku za tři body.
Jak jsem zmiňoval, za dnešní body patří velký díky Davidovi. Je to výborný gólman. Dobrý tým musí mít dobrého brankáře. Jsme rádi, že jsme dokázali urvat plný počet bodů, lehké to dnes nebylo.

Trenér soupeře říkal, že se budou jeho svěřenci pokoušet hrát aktivní hokej od začátku do konce. Počítali jste s tím, že Litoměřice nevypustí jediný souboj o to více, že bojují o play off?
Myslím si, že určitě. Mají mladý tým a my jsme s nimi měli problémy. Nehráli špatně, nedarovali nám nic zadarmo.


Josef Mikyska v utkání proti Litoměřicím

Bodování: 0+0
Střely na branku: 1
Střely mimo: 1
Ice time: 16:34
Buly: 5/16

Po jedné ze střel se Litoměřičtí radovali z branky a dožadovali se uznání gólu. Viděl jste tuto situaci?
Viděl jsem to pouze ze střídačky, ale když to rozhodčí neuznal, tak to nejspíše byla jen branková konstrukce.

Další zajímavý moment přišel ke konci utkání, kdy jel Petr Vampola sám na brankáře a Jakub Škarek vykopl branku ze své standardní polohy. Jak jste vnímal tento moment?
Dostal za to dvě minuty, takže to rozhodčí nejspíše odpískali dobře. Nevím, jestli se za takovýto prohřešek jezdí samostatný nájezd.

Zvykl jste si už znovu na budějovické prostředí?
Já myslím, že ano. Byl jsem v kontaktu s kamarády a mám fajn sousedy, u kterých jsem byl dokonce na návštěvě. Cítím se zde velmi dobře.

Byl již v loňské sezóně nějaký zájem o Vaše služby v dresu Motoru?
Ano. V minulé sezoně, přesně v tomto období, zde byla možnost přijít. V té době měl ovšem Liberec několik zraněných hráčů a nepustil mně.

Bydlíte na stejném místě jako při posledním angažmá?
Bydlím tam, kde jsem bydlel na začátku. Na penzionu Pegast v tom samém pokoji. Ve stejném bytě ale nebydlím. Zatím budu tam a postupem času uvidím.

Co Vás vedlo k výběru netradičního čísla osmdesát sedm? Inspiroval jste se Sidneym Crosbym?
Dres je zatím ve výrobě, takže na něho čekám. Až bude připraven, budu nosit svou dvacet pětku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....