Banes Motor České Budějovice
19.01.2018, Marek Baloun

Motor míří na Slavii! Vyhraje i posedmé v řadě?

Do konce základní části WSM ligy zbývá už jen dvanáct utkání. Motor do poslední čtvrtiny vstoupil vítězně a už šest utkání ho nikdo neporazil. O sedmou výhru v řadě se pojede poprat do metropole, za HC Slavia Praha. Utkání je netradičně naplánované na sobotní patnáctou hodinu a vy toto utkání budete moci sledovat skrze bezplatný textový přenos zde.

Náš soupeř – HC Slavia Praha

Slavia vstoupila do závěrečné čtvrtiny základní části těsnou výhrou 2:1 na ledě Havířova, když se v úvodu zápasu trefil Šagát, na což ještě dokázali Slezané odpovědět, pak ale zachybovali a Zdeněk Doležal z trestného střílení vrátil Pražanům vedení a tři body. Slavia tak doma přivítá Motor z pozice šestého nejlepšího týmu, ovšem se ztrátou celých patnáct bodů právě na vedoucí Jihočechy. Případná výhra by je mohla, za předpokladu, že by týmy Kladna i Přerova svá utkání prohrály, posunout na třetí místo v tabulce. V případě prohry nemůže spadnout, protože sedmá Třebíč ztrácí body čtyři.

Bodově táhne tým David Šafránek, který se svými jednatřiceti body okupuje ale až třináctou příčku ligové produktivity. Nejlepší střeleckou položku pak předvádí Lukáš Krejčík, jeho jedenáct branek ale stačí až na jednatřicáté místo. Individuální statistiky tak zachraňuje až Dominik Frodl, který svou klec stráží jako třetí nejlepší, hned za karlovarským Filipem Novotným a budějovickou pětačtyřicítkou, Davidem Gábou. Co Slavii vyzdvihuje jako tým je třetí místo v úspěšném bránění se v početních nevýhodách, kdy sešívané předbíhá opět jen Motor a Energie.

Sestava Slavie z posledního utkání (proti Havířovu):

Dolejš – Krisl, Drtil, Dudek, Luža, R. Havel, Chroboček – M. Kalus, L. Bednář, Tomi – Pořízek, Š. Stránský, Kurovský – Maruna, Rác, Fronk – Kotala, Matai, Kanko – Bambula.


41. kolo

HC Slavia Praha

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 20. ledna 2018, 15:00, Zimní stadion Eden

Zprávy z Českých Budějovic

Motor pokračuje ve své dominanci nad týmy, které jsou v tabulce pod ním. Jak už bylo zmíněno v úvodu, Budějovice nepoznaly prohru posledních šest utkání v řadě, kdy postupně oloupily o výhru Třebíč, Ústí, Karlovy Vary, Kladno, Přerov a naposled i Litoměřice, které ve středečním utkání odjely z jihu Čech bez bodu po prohře 0:1. Onen jediný gól Motoru zařídil už ve třetí minutě Filip Vlček, když překvapil Jakuba Škarka zpoza jeho branky. Jihočeši tak stále opanují vršek tabulky WSM ligy, nemůžou se ale zbavit karlovarské Energie, která na Budějovice ztrácí pouhé tři body. Třetí Kladno pak ztrácí na Motor už deset bodů.

Tabulku produktivity stále vede Václav Nedorost, který se zuby nehty drží i v TOP 10 celoligového bodování. Branku pak během absence Petra Kváči stráží David Gába, který si v posledním utkání zapsal do statistik další čistý štít a jeho procentuální úspěšnost ho tak řadí na druhé místo statistiky mužů s maskou.

Sestava Motoru z posledního utkání (proti Litoměřicím):

Gába – Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Novák, Kachyňa – Květoň, Vampola, Nedorost – Nejezchleb, Mikyska, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Galamboš, Vlček, Martin Novák.

Předzápasové slovo Luboše Roba st.:

(v rozhovoru pro Českobudějovický deník, který naleznete zde)
"Minulý zápas s Litoměřicemi se hrubě nepovedl. Beru to jako výpadek, který se v sezoně může stát. Ale jenom jeden jediný. Máme pět nemocných kluků, kteří ulehli. Proto jsme povolali obránce Patrika Marcela. Slíbili jsme mu, že pokud ta možnost bude, tak ho využijeme. V tuto chvíli je to náš šestý obránce a na Slavii bude hrát."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....