Banes Motor České Budějovice
08.11.2003, Antonín Vansa

Trenér Pouzar má neuvěřitelnou autoritu, přikyvuje Šimánek

Ve chvíli kdy končil oficiální páteční trénink, pokořil trenéra brankářů Ladislava Gulu ze samostatného nájezdu útočník Jiří Šimánek a odsoudil tak polovinu mužstva k vyčerpávajícímu kondičním bruslení. Poté si izolepou přilepil na brusle své pantofle a po cyklistické stezce, lemující řeku Vltavu odešel z II.ledové plochy do kabiny A-mužstva. „Každý se s tím vypořádává jinak. Někdo si bere chrániče na brusle, někdo chodí v pantoflích," prozradil jako vždy s úsměvem vytáhlý útočník.
Na tréninku jste zkušeně pokořil Ladislava Gulu, ale když se podíváme na Vaše letošní statistiky, zjistíme, že jste od 5.kola neskóroval. Čím si ten neúspěch vysvětlujete?
Máte pravdu. Dal jsem tři góly za pět kol, a za dalších patnáct zápasů jsem se zmohl jen na dvě nahrávky. To vůbec není dobré, ale sám nevím, čím to je. Šance jsem měl, ale možná mi chybí trochu více štěstí.

Není to třeba spoluhráči? Zkraje soutěže jste zářil po boku Ondřeje a Kristka, ale jak se týmu nedařilo, trenéři prohazovali sestavu na každý zápas...
Jenže jsme nedělali body, proto nás od sebe roztrhli. Ale spoluhráčema to nebylo, protože ať hraji s kýmkoliv, ty šance mám vždy, ale bohužel to tam nepadá.

Myslel jsem to spíše tak, že vliv na Vaší hru mohla mít i nesehranost. S Ondřejem a Kristkem jste nastupoval celé léto...
To určitě. Ale nijak bych to nedramatizoval. Teď už pár zápasů hraji s Honzou Fadrným a Lubošem Robem a cítím na sobě, jak se do toho zase dostávám. Věřím, že to ještě chvilku takhle zůstane a nějaký gól mi tam padne.

Jak hodnotíte své nynější spoluhráče z útoku?
Mně to vyhovuje! S Honzou si na ledě fakt rozumíme a Luboš začíná dělat to co loni, že do toho puku pleskne a ono to skončí v brance (smích).

Nebudete si brát u Luboše Roba soukromé hodiny o zakončování? Vás trápí přesný opak...
(smích) To ne. Ale doufám, že mi to tam také začne takhle padat.

Začátek sezony Vám příliš nevyšel, ale pod trenérem Pouzarem hrajete jako pokropeni živou vodou. S odstupem času je vidět, jak skvělý tah manažer Pařízek v případě jeho angažování udělal, ne?
Já jsem zažil nástup trenéra Pouzara na střídačku už potřetí a vždy přinesl nějaký impuls. Najednou si všichni začali o trochu více věřit, i když se zrovna nedařilo. Je fakt moc dobře, že se vrátil.

V čem je ten jeho přístup k vám jiný? Proč bývá úspěšnější než jiní trenéři?
Nevím. Určitě to není tím, že je impulsivní, protože Jan Neliba byl také velice impulsivní. Opravdu nevím, čím to je. Asi to má v sobě, že stačí aby vešel do kabiny a najednou to jde (smích).

Jaroslav Pouzar je několikanásobným vítězem Stanley cupu. Nemáte pocit, že u Vás má přirozenou autoritu proto, že má ruku obalenou těmi prsteny za vítězství ve Stanley cupu?
(smích) Myslím, že těmi prsteny to nebude. Ale je třeba říct, že autoritu má skutečně velikou! Největší z těch trenérů, kteří mě kdy vedli a které jsem zažil.

Udělali jste šňůru tří výher v řadě, která vás posunula před Bílé Tygry z Liberce. Ve chvíli, kdy se vám začalo dařit přichází opět reprezentační přestávka - kvitujete ji, nebo byste byli raději, kdyby teď nebyla?
Těžko říct. Rozehrávali jsme se k celkem dobrým výkonům, ale po přestávkách nám to jako klubu nikdy moc nešlo. Teď hlavně musíme dobře potrénovat, abychom na tu naši úspěšnou sérii navázali.

Vidím, že o té špatné statistice v kabině moc dobře víte. Nehrozí tedy, že byste během těch osmi dnů usnuli na vavřínech?
Jasně. Dáváme si pozor. Sice už nejsme poslední, ale zdaleka není nic hotového, protože na osmičku máme stále ještě ztrátu devíti bodů. Musíme vyhrávat a bodovat, abychom se na to osmé místo jednou dotáhli.

Na čem jste pracovali při trénincích v uplynulém týdnu?
My jsme pilovali hlavně obrannou činnost, protože v úterý nás čeká Kladno a tam bude třeba především bránit. Věřím, že den před zápasem bychom se měli dostat ještě k nácviku přesilových her, protože kdybychom tam nějaké hráli, aby to nějak vypadalo. A především trénujeme a musíme trénovat střelbu, protože gólů moc nedáváme.

Na hlavní ledové ploše Budvar arény koncertovala kapela Kabát, teď jsou tam připravené kulisy k muzikálu Romeo a Julie, tudíž musíte trénovat na vedlejší ledové ploše. Žádné problémy vám to nečiní?
Ne. Jen je to tam o trochu větší než na první ploše, ale zase na druhou stranu, led je tam daleko lepší než na "jedničce", protože teplota je tam kolem devíti stupňů.

Takže si ani nestěžujete na ty přechody venkem? Ten pohled na Vás, jak pochodujete ve výstroji kolem řeky Vltavy je přinejmenším zajímavý...
Zajímavý? (smích) Někdo má chrániče na brusle, někdo chodí v pantoflích a brusle má v rukách a někdo si třeba přilepí na brusle pantofle...

Kdo si proboha lepí pantofle na brusle?
(smích) Třeba já! Přelepím si to izolačkou a jdu.

Aha. Tak díky moc a ať Vás reprezentační přestávka nezabrzdí.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....