Banes Motor České Budějovice
09.01.2018, Adam Pavlíček

Motor bude hájit vrchol tabulky proti Rytířům

Motor zvládl těžké speciální retro utkání proti Karlovým Varům a ve středu ho nečeká nic lehčího. Utká se totiž s Rytíři z Kladna. Úvodní buly tohoto zápasu je naplánované v ČEZ stadionu Kladno na 18:00. Pokud se na Kladno nechystáte vyrazit, zápas bude možné sledovat na tomto odkazu.

Rytíři Kladno

Minulé kolo neměli Středočeši vůbec špatnou šanci, jak se dostat na druhou příčku v tabulce a přeskočit tak Karlovy Vary. Utkání proti Havířovu se jim ale nedařilo podle představ a nakonec padli těsně 1:2. I díky tomuto výsledku jsou tedy stále na třetím místě. Na druhou pozici ztrácí jediný bod, na tu vedoucí body čtyři. Na nebezpečně dotahující se Přerov má Kladno náskok tří bodů.

Kladenští na začátku prosince přivedli do svých útočných řad velkou posilu, kterou je mistr světa Anton Kurjanov. Kurjanov přišel z ruské KHL, kde hrál za Jugru, a za sedm zápasů si v kladenském dresu stihl připsat dvanáct kanadských bodů. Nebezpečí ale nepřichází jen z hole ruského útočníka. Například David Tůma je s dvaceti přesnými trefami nejlepším střelcem celé WSM ligy. O pět bodů za Tůmou je Jakub Strnad. Prozatím nejproduktivnějšího hráče ale Rytíři našli v Patriku Machačovi, který má na svém kontě třicet dva bodů. Slabinu bychom mohli hledat například v oslabeních, ve kterých má Kladno podíl ubránění necelých sedmdesát procent. Pokud tedy soupeře pustí do početní výhody, je z toho branka zhruba v každém čtvrtém případě. Na druhou stranu je Kladno nejméně vylučovaným týmem, konkrétně mu bylo uděleno tři sta sedmdesát šest trestných minut. V přesilových hrách si poté vede skoro stejně jako Motor. V celé lize také nastřílelo nejvíce gólů ze všech čtrnácti týmů.

Sestava Kladno z minulého zápasu proti Havířovu

Cikánek – Štich, Zelingr, Kehar, Repe, P. Hořava, Matula, Veber – Pekr, Přikryl, Kubík – Tůma, Kurjanov, Kloz – Svedlund, Machač, Vildumetz – Zikmund, Kaut, Redlich.

Z tábora Motoru

Od porážky proti Vsetínu, od které uplynula tři kola, se českobudějovickým hokejistům daří. Zdolali Třebíč, Ústí nad Labem a také karlovarskou Energii. Na vrcholu tabulky si vytvořili tříbodový náskok, o což se přičinila také brankářská dvojice, na kterou se může Motor spolehnout. Jak Petr Kváča, tak také David Gába podávají v brance velmi solidní výkony. Do tréninkového procesu Českobudějovických se zapojil Richard Nejezchleba. Ten by se ale měl v českobudějovickém dresu poprvé představit až v sobotním zápase proti Přerovu.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Karlovým Varům

Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha – L. Květoň, Galamboš, Nedorost – M. Bárta, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Vlček, Martin Novák.


38. kolo

Rytíři Kladno

ČEZ Motor České Budějovice

Středa 10. ledna 2018, 18:00, ČEZ stadion Kladno

Poslední vzájemné setkání Motoru a Kladna

WSM liga, 25. kolo, středa 22.11.2017, 17:30

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 3:0

Branky a nahrávky: 10. Galamboš (Pajič), 26. M. Bárta (Nedorost), 43. Vlček. Rozhodčí: Wagner, Vokřál – Hejl, Kreuzer. Vyloučení: 8:7. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 12:26. Průběh utkání: 3:0.

Sestava Českých Budějovic: Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, F. Novák, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – L. Květoň, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš.

Sestava Kladna: Cikánek – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava, Repe – J. Strnad, R. Přikryl, Lorraine – J. Kloz, Machač, D. Tůma – Redlich, Svedlund, Kubík – Zikmund, T. Kaut, Bláha.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice