Banes Motor České Budějovice
01.01.2018, Filip Kortus

Přání do nového roku? Postup a místo v sestavě, říká Jakub Doktor

Dře, maká a věří, že se natrvalo prosadí do sestavy. A v poslední době se mu to daří. Útočník Jakub Doktor v posledních zápasech pravidelně nastupuje v sestavě Motoru a dělá všechno proto, aby se usadil nastálo. Proti Třebíči podal výborný výkon, dle jeho slov dokonce nejlepší v sezoně. „Bylo to utkání, které se mi povedlo asi nejvíce v probíhajícím ročníku,“ říká dvacetiletý forvard.

Po porážce 1:3 ve Vsetíně jste doma přehráli nepříjemnou Třebíč, se kterou se vám dlouhodobě nedaří. Může být zejména pro psychiku důležité, že jste soupeře, se kterým jste více jak dva roky nevyhráli za tři body, dokázali porazit v základní hrací době?
Chtěli jsme si po zápase ve Vsetíně, který se nám nepovedl, napravit reputaci. Věděli jsme, že přijde plný barák, jednalo se o poslední zápas v roce. Chtěli jsme do toho dát všechno a zanechat dobrý dojem. Urvali jsme tři body, po čemž jsme toužili. Škoda, že jsme neproměnili více šancí, jinak jsme neodehráli špatné utkání.

Závěr zápasu zdramatizovalo zranění brankáře Petra Kváči. Jak celá situace vznikla? Jednalo se pouze o tržnou ránu?
Někdo z hráčů projížděl brankovištěm, střetl se s Kvakym a spadla mu maska. Měl pouze dva stehy, takže nic vážného a příště bude připraven.

Je třeba zapracovat na koncovce? Proti Třebíči jste neproměnili plno šancí, ve Vsetíně vás to stálo všechny body.
Ve Vsetíně to bylo odlišné utkání, tam se hrálo nahoru, dolů. Vsetín byl dost poblázněný domácí publikem a my jsme se toho malinko zalekli. Šancí jsme měli proti Třebíči ještě více a je škoda, že jsme nedokázali proměnit. Bylo jich hodně a často to byly naprosto gólové pozice.

Pro vás to bylo jedno z nejlepších utkání v sezoně?
Určitě, možná vůbec nejlepší. Od rána jsem se cítil dobře, měl jsem radost, že budu hrát v lajně s tak kvalitními spoluhráči. Dostal jsem příležitost na centru, o to více jsem se na zápas těšil. Zápas se nám povedl, celá lajna jsme hráli dobře. Byl jsem se zápasem mimořádně spokojen, musím poděkovat i trenérům, že mi dali v zápase tolik prostoru.

Přispěla k tomu i spolupráce s Michalem Bártou a Václavem Nedorostem?
Bál jsem se, abych to klukům nekazil, ale nakonec jsme si to užíval. Byla pro mne skvělá zkušenost, že jsem s nimi mohl nastoupit v jedné formaci.

Je pro vás obrovskou motivací, že v poslední době dostáváte v týmu hodně prostoru a máte vidinu prosadit se nastálo do sestavy?
Určitě, kvůli tomu se snažím poctivě makat, pracovat na sobě. Doufám, že se dokážu udržet co nejdéle a zůstanu stabilním členem kádru.

V sobotu jste si připsal další start za druholigový Písek. Dodávají vám zápasy třetí nejvyšší soutěže dostatek zkušeností?
Ve druhé lize dost záleží na soupeři, proti kterému hrajeme. Týmy z první poloviny tabulky jsou velmi kvalitní, hrají se proti nim těžká utkání. S ostatními jsou to vždy odlišná utkání. Cením si toho, že dostávám mnoho prostoru, hraji přesilovky i oslabení.

Zároveň nastupujete za budějovickou juniorku. Máte dostatek herní praxe?
Přesně tak! V mém věku je mimořádně důležité, že hraji plno zápasů a mám herní praxi. Jsme domluveni, že středu a sobotu bych měl hrát buď za Motor, nebo druhou ligu v Písku. Pátek budu vypomáhat juniorce.

Jak jste oslavil konec roku?
Na Silvestra jsme byli s kamarády a přítelkyní na chatě, ale jelikož máme našlapaný program, tak jsme slavili pouze decentně.

Jaká jste si dal předsevzetí?
Chtěl bych se udržet v A-týmu, probojovat se do sestavy i pro příští sezonu. A samozřejmě jako všichni tady si přeji, aby se nám konečně vydařil postup do extraligy. I s juniorkou bych si přál, abychom postoupili do play off a uhráli dobrý výsledek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....