Banes Motor České Budějovice
14.12.2017, Adam Pavlíček

Mládež: Pozvánka na víkend

Juniorka a starší dorost mají v rozpisu utkání na tento víkend naplánované dva zápasy. Oba celky budou cestovat do středu republiky. Příznivci mládežnického hokeje ale tento víkend žádný domácí duel ani jedné z kategorií v Budvar aréně neuvidí.

Juniorka

V minulém týdnu uspěla nejstarší mládežnická kategorie Motoru na půl. Nejprve podlehla Pirátům z Chomutova, poté ale zabrala a proti Litvínovu si připsala těsnou výhru 2:1. V minulém týdnu se proti Chomutovu zranil Martin Březina, což trenérům Martinu Štrbovi a Ladislavu Koldovi zřejmě do karet příliš nehraje. Za juniorku už ale v sezóně čtyřikrát nastoupil Daniel Svoboda, který si drží velmi solidních 1,25 branky inkasovaných na zápas. Jeho úspěšnost se prozatím zastavila taktéž na velmi solidním čísle, konkrétně na 96,64 procentech. V útoku má nejvíce bodů Milan Dančišin (10+13), za ním je s devatenácti body Miroslav Tejko (7+12). Se čtyřiceti bodovým ziskem jsou junioři v tabulce šestí z osmnácti.

Oba zápasy sehraje juniorka tento víkend v Praze. Jako první v pátek vyzve pražskou Slavii, s kterou začíná utkání 15.12. od 18:00 a sledovat ho můžete zde. K dalšímu utkání se vypraví svěřenci Martina Štrby a Ladislava Koldy hned v sobotu, nebude to cesta ale dlouhá. Tentokrát se totiž představí na ledě Sparty. Zápas započne 16.12. od 13:45 a bude možné sledovat ho zde.

Starší dorost

Starší dorost se probojoval do nadstavbové části, kde nyní bojuje o pozici do play-off, které má již jisté. Zatím zde odehrál tři utkání, ze kterých dvakrát odešel jako poražený, jednou jako vítěz. Svěřenci Radka Bělohlava jsou v tabulce složené ze čtrnácti týmů zatím předposlední. Prozatím odehráli ale jen tři zápasy. Například první dva týmy, tedy Plzeň a Karlovy Vary, mají odehráno zápasů šest. V celé sezóně bodově vyčnívá Jakub Čížek (19+18), který má bilanci dvou bodů na zápas. Pavel Novák, který nastupuje také za mladší dorost, za čtrnáct utkání posbíral dvacet čtyři bodů, díky čemu je druhým nejproduktivnějším hráčem staršího dorostu.

Ani druhá nejstarší mládežnická kategorie se na domácím ledě nepředstaví. V pátek 15.12. vyjedou starší dorostenci na Kladno, se kterým svedou souboj od 16:00. Textový přenos bude k dispozici zde. O den později se podobně jako juniorka utkají se Slavií. Zápas proti pražskému soupeři je naplánován na 16.12. od 15:45, sledovat ho bude možné zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....