Banes Motor České Budějovice
09.12.2017, Marek Baloun

JUN: CEB - LIT 2:1 - Cenné tři body si juniorka nakonec vybojovala

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Do Budějovic zavítal poslední Litvínov a i když to byl zápas urputný a velmi vyrovnaný, nakonec z něho Motor díky trefám Doktora a Matyse získal tři cenné body a alespoň částečně napravil nevydařené páteční utkání.

Do začátku utkání vlétli lépe hosté, kteří se už po úvodním buly rychle dostali před Svobodu a po půl minutě si vynutili faul a početní výhodu, když šel pykat Doktor. Litvínov předvedl několik dobrých akcí, které ale díky dobré práci budějovického gólmana všechny skončily mimo klec. I Motor dostal možnost se ukázat v početní výhodě, ta ale málem skončila inkasovaným gólem, když domácí ztratili puk a musela je zachránit štěstěna, když jednomu z litvínovských hráčů při vzniklém přečíslení dva na nikoho v osudný moment ujel puk a z nápřahu tak bylo jen promáchnutí. Obrana domácích pod tlakem dělala spousty velmi riskantních chyb a hlavně díky pozornému Svobodovi si nakonec mohli všichni jít do kabin oddechnout za bezgólového stavu.

To druhé dějství bylo na góly už bohatší a do kabin se šlo s dvoubrankovým náskokem lépe domácím. Ti přestali dělat tolik vážných chyb a po první brance, kterou zařídil Vojtěch Doktor, když se nejlépe vyznal ve skrumáži před Havlíkem, začali hrát strategicky. Na druhé straně Litvínov začala trápit nedisciplinovanost, která se podepsala na brance druhé. Lukáš Matys se v posledních sekundách trestu Davida Drašara dostal k puku, od modré nabral rychlost a dostal se až před Havlíka, kde si přehodil puk do bekhendu, rozpohyboval si gólmana a sekundu po vypršení početní výhody mu puk následně poslal do levé půlky klece, kterou gólman odkryl.

Ve poslední třetině se krom snížení stavu a několika šancí moc nevidělo. První pětiminutovka i přesto ale byla velmi hektická. Litvínov se mohl prosadit už po čtyřiatřiceti sekundách, když Vojtěcha Doktora obral na modré Litvínova David Drašar a rázem se ocitl ještě s jedním svým spoluhráčem prakticky v samostatném úniku. Celá tříčlenná útočná lajna Litvínova se dostala k možnosti překonat Svobodu, Kučera ale trefil jen čepel hole, kterou si Svoboda kryl mezeru mezi betony, další hráč trefil jen boční síť a třetí hráč Litvínova ostrouhal na betonech budějovického strážce. Svoboda odolával ještě dalších osm minut, i on ale byl nakonec překonán. Jakub Březák totiž našel rozjetého Josefa Jíchu, který našel skulinu mezi levačkou a betonem budějovické dvaatřicítky. Ke kýžené srovnávací brance se už ale hosté nedostali a Motor tak zápas přetavil v důležité tři body.

Ohlasy po zápasu

Martin Štrba, HC Motor České Budějovice: ,,Dnes to jsou důležité tři body. Celý zápas jsme se trápili, herně to nebylo ono, ale i takové zápasy se hrají. Kluci to ubojovali, odmakali a pro nás to jsou cenné body.

Radek Mrázek, HC Litvínov: I přesto, že jsme přijeli s třinácti hráči do pole, myslím, že po většinu utkání jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel nás zklamala koncovka. Nastřelili jsme několik tyček, neproměnili jsme několik vyložených šancí. To rozhodlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....