Banes Motor České Budějovice
16.11.2017, Adam Pavlíček

SDO: CEB - MHK 3:4 - V souboji o první místo uspěl na ledě Motoru Hradec Králové

K utkání o první místo ve skupině C zajížděl do jihočeské metropole Hradec Králové. Mountfield byl skoro celý zápas ve vedení, na čem nic nezměnily ani dramatické poslední vteřiny. Tři body si do statistik připsal hostující Petr Poppel.

První třetina přítomným divákům nabídla vcelku zajímavou podívanou. Jako první dostali obrovskou příležitost, jak jít do vedení, hráči domácího týmu. Po dvou za sebou jdoucích faulech Mountfieldu měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, jenže ta zůstala neproměněna. Největší šanci měl Jakub Čížek, z dobré pozice ale trefil jen brankovou konstrukci Vackovy branky. Další šanci poté měli Královéhradečtí, jmenovitě Petr Poppel. Ten se dostal po bídné rozehrávce domácích do samostatného úniku, se kterým si ale Daniel Svoboda dokázal poradit. Nakonec to ale stejně byli hosté, kdo se dočkal. V přečíslení dostal parádní přihrávku přesně před branku od Vojtěcha Síly aktivní Petr Poppel, jenž se nemýlil - 0:1. Nezbývalo mnoho a mohlo to být od dvě branky, avšak hlavní sudí po domluvě s brankovým rozhodčím branku neuznali, neboť kotouč brankovou čáru nepřešel. Žádnou větší šanci jsme v úvodním dějství neviděli.

Jednu z vážnějších příležitostí měl na začátku prostřední periody Ondřej Vaculík, jenž svou střelu ze zápěstí výborně schoval za obránce. Dobře chytající Denis Vacek ale jeho pokus uschoval v lapačce. V polovině utkání měl možnost zvýšení skóre Matěj Síla, avšak jeho střela z otočky proplachtila jen těsně nad levou tyčí z pohledu brankáře. Po této situaci nastala v domácím brankovišti výměna brankářů. Daniel Svoboda přenechal v brance místo Marku Dvořákovi. Právě Dvořáka přivítal na ledové ploše Samuel Hrabáček, který ho dokázal prostřelit a poslal svůj tým do vedení 2:0! Domácí příznivce rozradostnil Jakub Čížek, jenž dostal v přečíslení ideální přihrávku od Aleše Řezáče a neměl problém puk zasunout do hostující klece. Poté ale přišla přesilovka pět na tři, kterou disponovali hráči Hradce Králové. Ti s ní naložili nejlépe, jak mohli, a opět odskočili do dvoubrankového vedení. Jmenovitě to byl Dominik Šedivý, který se v početní výhodě dokázal prosadit. Mountfield tak opět vedl o dva góly.

Dobrý nástup do poslední dvacetiminutovky potvrdili hosté vstřelenou brankou. Opět se prosadil velmi dobře hrající Petr Poppel, který si tak zapsal třetí bod v utkání. Poté přišla další přesilová hra Motoru a ta už byla zužitkována! Vojtěch Krcho se jako další hráč zapsal do střelecké listiny. O velmi napínavý závěr se poté postaral Milan Petřík, jenž procpal kotouč za Vackova záda jako třetí hráč svého týmu. Dvě minuty před koncem základní hrací doby opustil Marek Dvořák svou branku a na ledovou plochu naskočil za českobudějovické hokejisty šestý hráč do pole. Odkrytou klec málem trefil Samuel Hrabčák, avšak ze středního pásma trefil jen tyč. O chvíli později na brankovišti hostů došlo k veliké skrumáži, ze které nakonec vzešel faul Královéhradeckých a bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch českobudějovických hráčů! Toho se ujal Matěj Šafář. Ze vší sil napálil mezi oběma kruhy puk, ale Denis Vacek si proti jeho pokusu povyjel a dokázal ho zneškodnit, čímž rozradostnil svůj tým. Poté se ještě ve středním pásmu stihla ztrhnout strkanice, která ale na osudu zápasu nic nezměnila. Hradec Králové si z jihu Čech odvezl tříbodovou výhru za výsledek 4:3!
Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (České Budějovice): "Zápas jsme si jednoznačně prohráli ve druhé třetině. Všechny góly jsme soupeři darovali. V poslední třetině jsme sice dali branku na 1:2, ale na vyrovnání to bohužel nestačilo."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....