Banes Motor České Budějovice
04.11.2017, Denisa Józsová

Navrátilec Vampola si připsal v prvním utkání tři body!

Mistr světa, třikrát mistr extraligy. Tyto tituly spojuje jedno jméno - Petr Vampola. Ten odehrál utkání v Českých Budějovicích po dlouhých dvanácti letech. Tehdy tým z jižních Čech postoupil zpět mezi elitu. První tým, proti kterému se Vampola postavil, byl Vsetín. A start měl tento útočník skvělý. V prvním utkání si připsal hned tři body (1+2)!

Po sezóně v Mladé Boleslavi jste ukončil kariéru. Po jaké době Vám začalo hraní scházet?
Já nevím, jestli bych řekl chybět. Chyběla mi hodně kabina, diváci… Byl jsem nějak rozhodnutý. K definitivnímu rozhodnutí mě přesvědčily věci jako to, že Budějovice chtějí postoupit do extraligy a že hokej mám stále rád. Hodně mi pomohlo, že jsem sem mohl vzít malého.

Byly ve hře i nějaké zahraniční týmy?
Mně se ozvalo hodně týmů i z extraligy. Navíc mně kontaktovaly i dva zahraniční týmy. Jde i o to, že mám jistou dohodu s Mladou Boleslaví, která mi zakazuje hraní v jiném týmu v extralize. Proto jsem nejvyšší soutěž ani neřešil a cizina nepřipadal v úvahu. Bylo to tedy jen o WSM lize, kde měly zájem České Budějovice a Kladno. A já se rozhodl, z dříve uvedených důvodů, pro jižní Čechy.

Jak jste trénoval během herní pauzy?
Já chodím stále cvičit. Mám nastavené tělo tak, že nevydržím delší dobu bez pohybu. Tím pádem jsem stále chodil do posilovny. Poté, co jsem se domluvil s Budějovicemi, tak jsem chodil intenzivně čtyři týdny, kdy to byla makačka, abych měl čisté svědomí, že jsem udělal vše. I dnes se ukázalo, že to nebylo tolik o fyzické připravenosti, ale o hokejovosti. Hodně mi chyběl led, jelikož jsem na něm byl za posledních sedm měsíců jen dvakrát.

Původně jste měl hrát až po reprezentační pauze. Co nakonec rozhodlo, že jste hrál už se Vsetínem?
Hodně mě přesvědčilo to, že se za mnou přijela podívat rodina na víkend a malý říkal, že by mě chtěl vidět hrát. Důležitým faktorem bylo i to, že zde hrál Vsetín. Já se po včerejším tréninku cítil dobře, a tak jsem si řekl, že to zkusím. Kdybych já nebo trenér cítil, že to není ono, tak bych šel z ledu dříve. Věděl jsem také, že přijde hodně lidí, tak mně to lákalo.

Vy jste ve Vsetíně dříve hrával. Jaké to bylo pro Vás utkání?
Já jsem zde vlastně hrál od patnácti do dvaceti. Mám se Vsetínem jeden titul a mám odtud nádherné vzpomínky. Myslím, že to ukázali i vsetínští fanoušci, kteří stále nahlas fandili, i když jejich tým vysoko prohrával. Dnešní utkání pro mě byl opravdový zážitek.

Ihned ve druhém střídání jste si připsal první branku. Šlo si představit lepší start do angažmá?
Já jsem šel do toho zápasu s tím, že chci týmu pomoct k výhře a také, že to chci dnes zvládnout. Je fajn, že se to takto sešlo a že jsme dnes hráli jako tým.

Chtěl jste tam puk takto zasunout, nebo jste reagoval až na pohyb brankáře?
U mě je to spíše o tom, jak to vyplyne. Jsem spíše ten typ, který branky připravuje.

Po první brance jsme Vás na ledě neviděli. Nastoupil jste až do druhé třetiny, co se stalo?
Měl jsem dva hráče na zádech a píchlo mi v koleni. V tu chvíli jsem skoro necítil nohu, nejspíše se mi tam něco skříplo, takže jsem raději šel do kabiny a chvíli počkal. Pak už to bylo lepší, cítil jsem to jen trochu, ale chtěl jsem utkání dohrát. Přiznám se, že jsem hrál už spíše jen na půl plynu.

Hrál jste v první lajně s Nedorostem a Michalem Bártou, jak se Vám spolupracovalo?
Hrálo se mi s nimi dobře. Myslím, že dnes odehráli všichni hráči skvělé utkání. Od gólmana až po čtvrtou pětku. Takže si myslím, že dnes to bylo opravdu krásný. S Vencou se znám už celkem dlouho, Hrál jsem s ním, když jsem byl mladý, v národním týmu a on byl vždy o dvě třídy výše než ostatní. Dnes mi hodně pomohl.

Budvar aréna byla dnes poprvé vyprodaná, vnímal jste atmosféru na ledě?
Já jsem si to dnes užíval. Byli zde fantastičtí fanoušci, kteří vytvořili opravdu skvělou atmosféru.

Jak jste se cítil po fyzické stránce?
Cítil jsem se dobře, ale chyběla mi ta hokejová fyzička.

Připsal jste si tři body (1+2). Jste spokojený se svým dnešním výkonem a s výkonem celého týmu?
V mých třiceti pěti letech se už tolik nekoukám na individuální statistiky. Je to hodně o tom, že když se daří týmu, tak se daří i jednotlivcům. Jsem tam od toho, abych pomáhal i v přesilových hrách. To se mi dnes celkem dařilo.

Přišla výhra 8:0, kterou lze označit za pohodovou. Může to nakopnout tým do dalších zápasů?
Já si myslím, že tady je výborná parta. Trenéři jsou zde rozumní, a to je velmi důležité. Máme teď nějakou dobu, abychom se připravili na play-off a věřím, že i na následnou baráž.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice