Banes Motor České Budějovice
31.10.2017, Marek Baloun

Motor vyráží do Frýdku-Místku! Protáhnou Budějovice sérii výher?

Když se Motor potkal s Frýdkem-Místkem naposledy, čekalo se v Budvar aréně na branku šedesát dva minut a sedmnáct sekund, než se trefil Pavel Pýcha. Tentokrát Budějovice jedou hájit svou třízápasovou neporaženost na domácí kolbiště Slezanů. Jestli se podaří uhrát výhra i tam, můžete sledovat už tuto středu od 18:00 zde skrze text, nebo skrze placený livestream zde.

O našem soupeři

Frýdek-Místek loni jako nováček WSM ligy vypadl ve čtvrtfinále play-off s pozdějším postupujícím týmem z baráže, Jihlavou. Letos šel celek ze severovýchodu země do bojů s jasným cílem - opět se dostat do play-off. Zatím je na úplném rozhraní úspěchu a neúspěchu - po devatenácti kolech je totiž Frýdek s počtem devětadvaceti bodů na osmém místě, tedy na posledním postupovém. Aktuálně Frýdek nevyhrál tři utkání v řadě, když ho postupně porazily Litoměřice, následně Slavia a v pondělí nakonec i Havířov.

Trenér Frýdku-Místku Jiří Juřík přivedl pro tuto sezónu do týmu spoustu nových jmen, včetně ostříleného matadora Milana Mikulíka, který v sezóně 2013/14 pomohl Mladé Boleslavi uspět v baráži o extraligu, následně se o to samé, byť neúspěšně, pokoušel předloni ve Slavii a v loňské sezóně v Karlových Varech. Tento matador, který krátce působil i na jihu Čech, konkrétně v sezóně 2007/08, se od roku 2011 kromě sezóny 2014/15 objevil v každé baráži. Kromě nošení céčka na hrudi vede ve Frýdku i tabulku produktivity. Mezi další nové tváře patří například Rostislav Martynek, Ctirad Ovčačík nebo Antonín Pechanec.

Sestava Frýdku-Místku z posledního utkání:
L. Daneček (40. Hlaváč) – Haman, L. Kovář, Zahradníček, Bartko, D. Stránský, Ovčačík, Piegl – Kvasnica, Pechanec, J. Kalus – Raška, Bajtek, Christov – Klimša, Przybyla, Kafka – Kaukič, Flok.


20. kolo

HC Frýdek-Místek

ČEZ Motor České Budějovice

Středa 1. listopadu 2017, 18:00, hala Polárka, Frýdek-Místek

Co se děje pod Černou věží

Motor neprohrál poslední tři utkání, když nejdříve přehrál Benátky jasným poměrem 5:2, následně až v prodloužení zásluhou navrátilce Luboše Roba ml. vyhrál nad Prostějovem 3:2. V pondělí pak i díky hattricku Roka Pajiče vyprovodil Motor z Budvar arény Trhače z Kadaně poměrem 6:3 a v tabulce se mu podařilo díky lepšímu skóre předběhnout Kladno a usednout na druhou příčku za první Karlovy Vary.

Do Motoru přišla v posledních dnech spousta známých i méně známých tváří. Kromě zmíněného Luboše Roba ml. to je například člen poslední zlaté výpravy národního týmu na mistrovství světa a několikanásobný vítěz extraligy Petr Vampola, který se vrací do Motoru po dvanácti letech. Když se na jihu Čech objevil naposledy, pomohl Motoru k návratu mezi elitu při památné sezóně 2004/05. Kromě něho také trenér Jelínek přivítal Bártu, který po infarktové sezóně Pardubic nenašel místo v sestavě a od září hájil barvy německého celku Bayreuth Tigers, obránce Jiřího Kučného s více než čtyřstovkou extraligových startů nebo centra Víta Jonáka, který loni slavil extraligový titul s Libercem. Kádr opustila dvojice hráčů. Obránce Ján Mucha se rozhodl kvůli neustupujícímu zranění kolene ukončit předčasně letošní sezónu. Dlouholetý obránce od letošního začátku WSM ligy nenastoupil ani k jedinému utkání a na jaře se bude rozhodovat, zda jeho odloučení od hokeje nebude trvalé. Druhým jménem je jeden z dvojice kanadských hráčů, Timothy Crowder.

Motor se už s Frýdkem-Místkem letos potkal v Budvar aréně. Bylo to v sedmém kole a na jedinou branku utkání se čekalo celých dvaašedesát minut, než se trefil Pavel Pýcha a dva body tak bral Motor.

Sestava Budějovic z posledního utkání:

Kváča – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Prokeš – Šulek, Pajič, Káník.

Předzápasové slovo asistenta trenéra Luboše Roba st.

"Frýdek-Místek má v kádru kvalitu, jde o farmu Třince, tak uvidíme, v jakém složení proti nám nastoupí. Čekáme rychlý a dobrý hokej, soupeř má bruslivé kluky, podobně jako třeba Benátky. My se ale nemůžeme dívat na soupeře, chceme upravovat svůj styl hry a posunovat se dále k aktivnímu hokeji.
Od osmi do půl deváté ráno máme na programu rozbruslení, v 9:15 pak vyjedeme na cestu k zápasu. Na místě budeme přibližně tři hodiny před zápasem, po dlouhé cestě se kluci samozřejmě budou muset pečlivě rozcvičit.
Z nových posil už určitě některé nastoupí, určitě to bude případ Víta Jonáka, u Kučného by se mohlo také vše stihnout dotáhnout, otazník je zatím u Michala Bárty, u kterého se vyřizuje transferkarta. Od listopadu se k nám připojí i Petr Vampola a zapojí se do tréninkového procesu. Vzhledem k tomu, že nás už po sobotním zápase čeká týden a půl dlouhá reprezentační pauza, tak ji využijeme k tomu, aby se noví kluci s týmem více poznali, dali se dohromady a pořádně potrénovali, například Vampola tak nastoupí až po pauze."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....