Banes Motor České Budějovice
24.10.2017, Aleš Skok

Až si systém sedne, bude to dobré, ví Roman Vráblík

Tři venkovní zápasy mají hokejisté Motoru za sebou, kde z devíti možných bodů vybojovali pouze tři. Druhou prohru v řadě zaznamenali svěřenci Mariana Jelínka v Havířově, kde padli 1:4. O jedinou branku se postaral Roman Vráblík „Hra nevypadá špatně, jen prostě nedáváme góly,“ řekl.

Podle slov sedmadvacetiletého obránce je hlavní důvod neúspěchu nízká produktivita. „Nedali jsme góly. Jeden gól je hrozně málo. Když už si nějaké šance vytvoříme, tak to neproměníme. To fakt už musíme změnit,“ ví Vráblík.

Motor Havířov přestřílel. Na Ondřeje Bláhu vyslal čtyřicet střel, ale za jeho zády skončila pouze jediná. „Pořád se málo tlačíme do branky. Takhle je to o ničem. Je jasné, že potom naše střely nemají úspěch. Všechno jsou to rány od modré a bez clony nebo jenom nahodíme puk,“ vidí důvod neúspěchu stálice českobudějovické obrany. „Navíc víme, že Blažena (Ondřej Bláha) je výborný gólman a zápas se mu povedl na výbornou. Hodně se na nás vyburcoval,“ doplnil.

Už zítra přivítají České Budějovice Benátky nad Jizerou. „Vůbec si nepřipouštíme, že bychom s Benátkami neuhráli tři body. Nikdy nemůžete jít do zápasu s tím, že ho prohrajete, to je jasný. Na každý zápas se musíme připravit zvlášť. Teď už se nemůžeme ohlížet na to, jak jsme hráli. Musíme chtít vyhrát každý zápas,“ burcuje rodák z Písku. „Navíc bych řekl, že je na naší hře už vidět posun. Nevypadá to tak zle. Jenom prostě nedáváme góly. Systém si musí sednou a pak to bude dobré,“ uzavřel Vráblík.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....