Banes Motor České Budějovice
03.10.2017, Filip Kortus

Úvod sezony mládeže hodnotil Jaroslav Liška

Mládežnické týmy mají za sebou úvodní měsíc ligové sezony. Juniorka se drží v horní polovině tabulky, starší dorost kraluje ve své skupině a mladší dorost urputně bojuje o každý bod. Dosavadní výkony a výsledky jsme rozebrali s manažerem mládeže Jaroslavem Liškou.

Od prvního května nosí mládež Motoru statut akademie. To s sebou přineslo hned několik změn včetně novinky v podobě letních try-outů. „Dělali jsme předsezónní výběry s hráči na zkoušku. Kádry jsme stabilizovali a vykročili jsme do sezony,“ uvedl na začátek manažer mládeže Jaroslav Liška.

Juniorka

Po sedmi odehraných kolech má juniorka na kontě dvanáct bodů a nachází se na solidním šestém místě. „U juniorky jsme moc nevěděli, jak se bude prezentovat a jak to budou zvládat ročníkově mladší hráči. Tým zatím šlape velice slušně a má poměrně dobrý vstup do sezony,“ hodnotí Liška. Doposud všechna utkání odchytal Martin Březina, který před sezonou přišel z Kolína. „Uspěl na try-outu a zatím se jeví velice dobře.“ Bodově se nejvíce daří Miroslavu Tejkovi, jenž za sedm zápasů posbíral deset bodů.


Starší dorost

Přímo výborně si prozatím vede starší dorost. Celek Radka Bělohlava zatím okusil pouze jednou hořkost porážky a to na ledě Pardubic. Ve své skupině drží první místo a předvádí dobré výkony. „Starší dorost kvalitou kádru a i svými dosavadními výkony se řadí mezi týmy, které by měly patřit mezi nejlepší. Zatím to potvrzují a já jenom doufám, že jim to vydrží co nejdéle,“ přeje si. Skvělými výkony se ve starším dorostu prezentuje Jakub Čížek. Šikovný forvard si za sedm utkání připsal sedmnáct bodů a je tahounem svého mužstva.


Mladší dorost

Ze tří mládežnických týmů se zatím nejméně daří mladšímu dorostu. Svěřenci trenérů Kampfa a Caldra mají na kontě šest bodů za výhry nad Žďárem nad Sázavou a Kometou Brno. „Věděli jsme, že to v mladším dorostu nebude jednoduché. Máme zatím nejvyrovnanější skupinu a každý bod je znát. Doufám, že se nám podaří výkony stabilizovat,“ doufá Liška. Klíčovým faktorem u obou výher byl Pavel Novák. Kapitán reprezentace U16 zařídil obě vítězství mladšího dorostu a má velkou zásluhu na šesti vybojovaných bodech svého týmu.


Mladší dorost B

Bez ztráty bodu si zatím počíná mladí dorost B. Ve své skupině dominuje, naposledy rozstřílel Písek. „Myslím si, že by mladší dorost B měl vyhrát ve své skupině a zajistit si tak účast v lepší nadstavbové části. Byli bychom rádi, aby i tam patřil k nejlepším týmům a hráči si zahráli co nejkvalitnější zápasy,“ shrnul Jaroslav Liška. Další zápas čeká na mladší dorostence v neděli, kdy se v budějovickém derby utkají s týmem DDM.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....