Banes Motor České Budějovice
27.09.2017, Adam Pavlíček

Mládež: Pozvánka na víkend

Juniorka, starší dorost i mladší dorost odehrají o víkendu další utkání. Mladší dorost odehraje jedno, juniorka a starší dorost odehrají dvě. Všechny věkové kategorie půjdou do prvního víkendového zápasu s výhrou v zádech, kterou si připsaly v minulém zápase.

Junioři

Juniorka nevstoupila do sezóny vůbec špatně. Po úvodním zaváhání dokázala zvítězit ze čtyř následujících pokusů hned třikrát. V tabulce se svěřenci Luboše Roba drží na osmém místě, ale v případě výhry za tři body se mohou posunout až na místo třetí, na kterém se nyní nachází Plzeň. Hned dvakrát přivítá na svém ledě juniorka soupeře z Prahy. V pátek přijede Slavia, devátý tým tabulky. Start utkání je naplánovaný na 18:15. O den později, tedy v sobotu, zavítá na českobudějovický led Sparta. Tento duel započne odpoledne v 16:00.

Starší dorost

Lepší start sezóny si snad ani starší dorost nemohl přát. Z pěti pokusů zvítězil hned čtyřikrát! Skvělou formu Motoru odnesl v posledním kole Havlíčkův Brod, který na vlastním ledě schytal výprask 1:10. I díky těmto skvělým výkonům je starší dorost v tabulce na prvním místě s dvoubodovým náskokem na Hradec Králové a Žďár nad Sázavou. Právě pronásledovatel z Vysočiny přijede do Budvar arény v pátek. Souboj dvou celků z nejvyšších pater tabulky začíná 15:00. Stejně jako juniorka tak také starší dorost odehraje další utkání v sobotu. Od 12:30 totiž poměří síly s Pardubicemi. Za zmínku stojí také skvělé výkony Jakuba Čížka, který si stihl za pět zápasů připsat patnáct kanadských bodů, konkrétně za deset gólů a pět asistencí.

Mladší dorost

Mladšímu dorostu naopak vstup do sezóny nevycházel podle očekávaní, když za sebou prohrál tři úvodní utkání sezóny. Poté se mu ale podařilo na domácím ledě vysoko zvítězit nad Žďárem. I díky výhře z posledního kola se dokázal Motor odlepit z posledního místa tabulky, na kterém se nyní nachází Pardubice. V sobotu vyzve mladší dorost soupeře z Moravy, přijede totiž brněnská Kometa. Té se do sezóny vstup také úplně nevyvedl. V tabulce se nachází na místě sedmém. Už ve čtvrtek hraje mladší dorost na ledě Mountfieldu

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....