Banes Motor České Budějovice
26.09.2017, Denisa Józsová

Boj o přední příčky! Do Budvar arény přijede Frýdek-Místek

České Budějovice se opět představí na domácím ledě, do Budvar arény přijede tým, který se nachází na druhém místě WSM ligy - Frýdek-Místek. Tím pádem to bude boj o přední příčky, jelikož Moravskoslezští jsou před Motorem o jeden bod. Utkání začíná 27.9. v 17:30 v Budvar aréně! Vstupenky si kupujte on-line, ať nemusíte stát frontu u pokladny.

Frýdek-Místek

Loňský ročník soutěže nebyl pro Frýdek-Místek vůbec špatný. V základní části se umístil na devátém místě, díky čemuž se dostal do předkola play-off. V tom si poradil s Benátkami a postoupil až do čtvrtfinále. Zde ovšem narazil na Duklu Jihlavu, které podlehl 1:4 na zápasy. Postup do čtvrtfinále byl velkým úspěchem i proto, že tým z Moravskoslezského kraje se účastnil WSM ligy vůbec poprvé.

Po loňské sezóně odešli z týmu například dva z nejproduktivnějších hráčů – Ondřej Kovařčík a Michal Kovařčík, poté druhý a třetí hráč v bodování play-off svého týmu – Marek Růžička a Marián Adámek. Přesto Frýdek-Místek v letní pauze výrazně posílil. Do obrany přišel Ctirad Ovčačík z Pardubic či Jan Zahradníček z Přerova. Do útoku přišel Rostislav Martynek, jenž by mohl naplnit roli osobnosti týmu. Sezónu ovšem začal na marodce a není pravděpodobné, že se ukáže na jihu Čech. Dále přišel Milan Mikulík z Karlových Varů, který vede bodování svého týmu.

V přípravě odehráli Moravskoslezští sedm utkání, ze kterých byly tři s týmy z WSM ligy. Celkově si připsali tři výhry a čtyři porážky.

Vstup do WSM ligy neměli Frýdeckomístečtí vůbec špatný. Zatím se drží na druhém místě, ale oproti většině soupeřů mají odehraný zápas navíc. Nad svým středečním soupeřem mají náskok jednoho bodu.

Sestava Frýdku-Místku z posledního utkání:

L. Daneček – L. Kovář, Haman, Zahradníček, Ovčačík (A), Piegl, D. Stránský – Chmielewski, Pechanec, Kvasnica – J. Kalus, M. Kovařčík, Klimša (A) – Christov, Mikulík (C), Kofroň – Bajtek, T. Jáchym, Franek.


7. kolo

ČEZ Motor České Budějovice - HC Frýdek-Místek

středa 27. září 17:30,  Budvar aréna

ČEZ Motor České Budějovice

České Budějovice se nacházejí na čtvrtém místě se ziskem dvanácti bodů. Přesto zatím Motor nepodává úplně přesvědčivé výkony. V posledním utkání si zajistil výhru až tři minuty před koncem, přestože Jihočeši hráli u týmu, který ještě nezískal ani bod.

V loňské sezóně se oba celky spolu střetly čtyřikrát. Vždy zvítězilo to mužstvo, které hrálo na domácím ledě a hned třikrát vítězný tým nasázel soupeři pět branek.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Kváča – F. Novák, Fillman, Kachyňa, Kutlák, Pýcha, Vráblík – Nedorost, Vlček, Čermák – Dostálek, Galamboš, Crowder – Heřman, Pajič, Šulek – Marcel, Káník, Doktor

Předzápasové slovo Antonína Stavjani:

"Frýdek je farmou Třince a má ve svém středu řadu ambiciózních kluků, ať už je to Chmielewski, či brankář Strmeň. Naposledy tedy chytal Lukáš Daněček. Jde o velmi přímočarý tým, ve středním pásmu se nezdržují dlouhou kombinací a klidně si hodí kotouč o mantinel a jedou. Podařilo se jim nasbírat hodně bodů, akorát se jim nepovedl poslední domácí zápas s Havířovem, takže jej budou chtít odčinit. Jedná se o velice ofenzivní tým, rádi hrají na brejky. Zápasy Frýdku jsou líbivé, padá v nich hodně branek, ačkoliv trenéři to moc rádi nemají. My uvažujeme o tom, že by po zranění mohl poprvé nastoupit Lukáš Květoň, jinak jsou mimo hru Mucha a Martin Novák."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....