Banes Motor České Budějovice
22.09.2017, Denisa Józsová, Michal Luxa - report a ohlasy

JUN: CHM - CEB 4:3 - Junioři těsně nestačili na Chomutov

Juniorka dnes zajížděla na chomutovský led k dalšímu utkání DHL Extraligy juniorů. Vstup do zápasu Jihočechům nevyšel podle představ a po minutě a šestnácti vteřinách prohrávali 0:1. České Budějovice po celý zápas dotahovaly náskok soupeře, jenže ten si svůj jednobrankový náskok nakonec uhájil a připsal si tři body do tabulky.

Již ve druhé minutě se Chomutovští ujali vedení! Tom Polák si po nepozornosti hostujícího brankáře vzal kotouč, který předal Tomáši Adámkovi. Ten na nic nečekal a poslal puk za brankovou čáru - 1:0. O deset minut později zůstal mezi kruhy osamocený Milan Dančišin, jehož zakončení do odkryté části branky vytáhl Dominik Pavlát. V patnácté minutě vystřelil od modré čáry Jiří Kopic. Martin Březina černou gumu neudržel a ta poskakovala kolem pravé tyče.

O půl minuty později našel Jakub Köver zadovkou slovenského útočníka Ondreje Šišoláka, který orazítkoval břevno českobudějovické svatyně. V sedmnácté minutě jeli hostující hráči střídat a sám na brankáře pelášil Jaroslav Kulich, jenž nejprve mířil mezi betony a následnou dorážku směřoval opět do Martina Březiny. Ještě v závěru úvodní dvacetiminutovky vybídl Daniel Šilar k zakončení Adama Nováka, jenž trefil jen brankáře Motoru. Už to vypadlo, že se půjde do kabin za jednobrankového vedení, ale České Budějovice ještě vyrovnaly. V dvojnásobné početní výhodě se prosadil Miroslav Tejko. Ten nejprve trefil Dominika Pavláta a poté si našel vyražení kotouč, který poslal přesně pod víko - 1:1.

Pět minut po začátku druhé třetiny viděl Miroslav Tejko ve druhé vlně najetého Radka Rolínka, jehož svižný pokus orazítkoval pravou tyč pirátské branky. O tři minuty později využili také Severočeši dvojnásobnou přesilovou hru. Od modré čáry vypálil Jiří Kopic, jehož ránu tečoval do protipohybu Martina Březiny českobudějovický obránce - 2:1. Téměř v polovině utkání předložil Tomáš Adámek přihrávku od mantinelu na Radka Procházku. Jeho pokus mířil mezi ruku a tělo brankáře, jenž stihl zareagovat.

Ve dvaatřicáté minutě se aktivní Miroslav Tejko ocitl ve střelecké pozici, ale rychlou střelou po ledě trefil betony domácí jedničky. O minutu a půl později se před brankou se ocitl Tomáš Adámek, jenž se pokusil o kličku, ale jeho bekhendový pokus skončil v lapačce gólmana. V čase 34:46 překvapil Matěj Toman z otočky Dominika Pavláta, který nezacelil místečko pod rukou - 2:2. Jenže už o dvě minuty později Chomutov opět vedl. Tom Polák se ve středním pásmu zbavil obránce, čímž se se spoluhráči dostal do přečíslení. Puk poslal na Tomáše Adámka, který našel ve druhé vlně najetého Josefa Rindoše - 3:2.

V čase 45:11 vypíchl Tomáš Adámek v oslabení puk obránci a řítil se sám na brankáře. Po bekhendovém našel místečko mezi betony Martina Březiny - 4:2. Jihočeši se nevzdávali a je ještě celé utkání zdramatizovali. V jednapadesáté minutě připravil černou gumu pro Matěje Tomana Martin Beránek. Prvně jmenovaný viděl volné místečko, kam puk uklidil - 4:3.

Ohlasy po zápasu

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Bylo to neskutečně bojovné utkání z obou stran. Soupeř zodpovědně napadal a hrál dobrý hokej. Začalo nám to tam padat a i štěstíčko se k nám trochu přiklonilo. Kluci odbojovali celé utkání a my musíme být rádi za to, co hrajeme. Máme první vítězství za tři body. Toho si ceníme, snad se už odrazíme a pojedeme dál.“

Luboš Rob (České Budějovice): „Utkání bylo vyrovnané a myslím si, že se rozhodlo ve druhé třetině, kdy jsme za stavu 2:2 měli čtyři tutové šance. Gól dal Chomutov a pak to skončilo šťastným gólem v naší přesilovce. Rozhodlo neproměňování našich jasných šancí, ale jinak se hrál vyrovnaný zápas.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....