Banes Motor České Budějovice
14.09.2017, Tisková zpráva

Motor dostal pokutu za pyrotechniku fandů v Litoměřicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nová pravidla pro sezonu 2017-18 zasáhla hned na úvod i ČEZ Motor České Budějovice. Od letošního ročníku jsou kluby postihovány za chování svých fanoušků i na venkovních zápasech. A při tom v Litoměřicích byla v kotli hostů po zápase odpálena pyrotechnika, za což následuje trest disciplinární komise, zatím poměrně mírný - pokuta 6000 Kč. Pokud by se ale podobné potíže opakovaly, bude trest čím dál tvrdší.
Český svaz ledního hokeje chce dostat pyrotechniku a další nedovolené projevy fanoušků pryč ze stadionů. Proto výrazně zpřísnil pravidla a tresty nyní vztahuje i na kluby, které nejsou pořadateli zápasů. Motor tak za pyrotechniku svých fanoušků v Litoměřicích musí zaplatit. "Rádi bychom požádali naše fandy, aby se i na venkovních zápasech zdrželi chování, které není na stadionech dovolené. Pokuty pro náš klub by se mohly postupně vyšplhat do obrovských výšek, a to si jistě nikdo z našich skutečných fandů nepřeje," apeluje na příznivce, kteří ve velkých počtech podporují Motor i na výjezdech, generální manažer Stanislav Bednařík. "Pokud by se něco podobného opakovalo, museli bychom monitorovat naše fandy i na venkovních zápasech a kdo by pak porušil pravidla na cizím stadionu, nesměl by navštívit ani ten náš," doplnil.

Celé zdůvodnění disciplinární komise je ZDE.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....