Banes Motor České Budějovice
10.09.2017, Aleš Skok

Bylo to neskutečně těžké utkání, ví dvougólový střelec Filip Vlček

Dal dva góly. Oba poněkud se štěstím. Přesto se Filip Vlček stal jedním z hrdinů Motoru v úvodním duelu na ledě Litoměřic. I díky jeho trefám se Jihočeši mohli radovat z vítězství 5:2 a z prvních třech bodů do tabulky WSM ligy. "Na konci už nám to tam napadlo," oddechl si čtyřiadvacetiletý útočník.
Filipe, máte za sebou první zápas v sezoně. Hned vítězný, ale tři body se nerodily lehce, souhlasíte?

Bylo to neskutečně těžké utkání. Trenér nás upozorňoval na to, že Litoměřice mají hodně mladý tým a budou hodně bruslit. Přesto jsem tím byl hodně zaskočený. V první třetině jsme byli určitě horší, i když jsme dali první gól. Domácí lítali a my nevěděli, co na ně hrát. Nic nám nevycházelo. Výborně napadli. Díky bohu to Gábič (David Gába) všechno pochytal. Třetinu jsme tak zakončili výsledkem 1:1. Hodně nás srážela oslabení. Jedno jsme perfektně ubránili, ale pak jsme inkasovali. My jsme však byli trpěliví a na konci jsme to, i se štěstím, otočili. Napadalo nám to tam. Důležitý první zápas máme za sebou a k tomu tři body. Doufám, že nás to nakopne.

Čím bylo způsobeno to, že první dvě třetiny byly z vaší strany takové ospalé?

Těžko říct. Každopádně bylo jasné, že ti kluci takhle nemůžou hrát a lítat celých šedesát minut. Ale fyzicky byli výborně připravení. Moc jsme nevěděli, co na ně hrát. Chtěli jsme hrát co nejjednodušeji, ale nevycházelo nám to. Jejich bek nám to tam vždycky výborně zavíral. Bylo pro nás hodně těžké dostat se vůbec z pásma.

Nemohlo to být způsobeno také tím, že jste od posledního přípravného utkání měli pauzu deseti dnů?

Možná. Ale vůbec nevím, jak na tom byly Litoměřice. Deset dní je ale opravdu hodně a možná nám chvilku trvalo, než jsme se do toho pořádně dostali.

Jak vám osobně se hrálo po zranění?

Je znát, že jsem nějakou dobu na ledě chyběl, ale řekl bych, že to nebylo úplně nejhorší. Už se cítím poměrně dobře.

Popište obě vaše branky. Vypadalo to, že obě padly poněkud se štěstím.

Obě byly takové zvláštní. Výborně je tam vždycky vybojoval Čermi (Miloslav Čermák). Při té první mi tam dal gólman hokejku, já nevěděl, že to je v síti, ale všichni se začali radovat, tak jsem zjistil, že je to v brance. Při druhém nám trenér říkal, ať chodíme do brány, Žiga Pavlin to tam výborně nahodil a o ruku jsem to tam poslal za gólmana. Byl to hodně zvláštní gól.

První venkovní zápas máte za sebou, první domácí se Slavií před sebou. Už se asi nemůžete dočkat, že?

Určitě. Na středu se Slavií už se nemůžeme dočkat. Řekl bych, že jsme diváky v Litoměřicích potěšili. Doufáme, že přijde hodně lidí a my na tuhle výhru navážeme.









Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....