Banes Motor České Budějovice
09.09.2017, Michal Špírek

SDO: ZNS - CEB 1:7 - Motor si pohrál se Žďárem, Čížek nasázel čtyři branky

Žďar nad Sázavou nebyl pro českobudějovické mladíky překážkou, hosté ho pokořili hned sedmi brankami. Tři z nich dal Motor v přesilovkách. Hvězdou zápasu byl s bilancí 4+1 útočník Jakub Čížek.

Od úvodního hvizdu převzali iniciativu hosté. V šesté minutě se dopustili domácí hráči dvou po sobě jdoucích faulů a nabídli tak Budějovickým možnost dvojnásobné přesilovky. Jihočeši obléhali domácí branku a na konci této střelecké dvouminutovky otevřel skóre Vojtěch Krcho. O pár minut později pohotově zametl kotouč do domácí svatyně Ondřej Vaculík a tak po první třetině odcházeli do šaten spokojenější hosté.

I ve druhé třetině se utkání odehrávalo podle budějovických not. V polovině zápasu využil zaváhání hostující obrany Jaromír Pytlík a přesnou střelou k tyči rozradostnil domácí obecenstvo. I nadále pokračovali Budějovičtí v soustředěném kolektivním výkonu, jehož výsledkem byly i tři rozezvučené tyčky domácí svatyně. Rozhodujícím momentem pro vývoj zápasu se ukázala perně ubráněná domácí přesilovka, ve které se musela budějovická obrana v čele s pozorným Svobodou několikrát hodně ohánět. Po skončení této přesilovky hostující celek využil chybné střídání domácích hráčů a následné přečíslení gólově zakončil Šimon Kubíček. Než se domácí stačili vzpamatovat, zatáhl kotouč do útočného pásma Michal Silný a jeho střelu pohotově za Radostova záda dorazil Jakub Čížek.

Ve třetí třetině nejprve Jihočeši vystihli nepovedenou rozehrávku domácích obránců a rychlou kombinaci zakončil povedeným blafákem Jakub Čížek. Domácí celek měl po celé utkání problémy s nedovolenými zákroky a přesilovky dokázali hostující hráči i nadále využívat. Nejprve se výstavní střelou do horního růžku domácí svatyně prezentoval Jakub Čížek. A z velice podobné střelecké pozice se Jakub Čížek dokázal prosadit i v přesilovce následující.

Vzhledem k průběhu zápasu si Budějovičtí odvážejí velice zasloužené tři body a po dvou kolech tak kralují své skupině extraligy staršího dorostu s plným bodovým ziskem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....