Banes Motor České Budějovice
06.09.2017, Aleš Skok

Prvním cílem je postup do play off, prozradil trenér juniorky Luboš Rob

Již zítra vyjedou na led k prvnímu soutěžnímu zápasu juniorští hokejisté Motoru České Budějovice. A čeká je jeden z nejtěžších soupeřů, loňský mistr z Plzně. Jak vidí šance svého týmu trenér Luboš Rob, jak byl spokojený s přípravou, a kdo zalepí díru po výborném Paterovi v brance?

Přípravu si trenér Luboš Rob velice pochvaloval. „Příprava proběhla velmi dobře. Měli jsme dostatek hráčů na to, abychom tým složili. Pokaždé jsme trénovali ve čtyřech pětkách. Bylo to super pro konkurenci. Kluci na sebe cítili tlak. Ale musím říct, že trénovali výborně. Někteří mají samozřejmě ještě rezervy, ale troufám si říct, že příprava proběhla líp, než jsme čekali.“

V rámci přípravy sehrál tým sedmačtyřicetiletého kouče sedm utkání s bilancí tří výher a čtyř porážek. „Sehráli jsme kvalitní zápasy. Ukázalo mi to hodně o hráčích, které jsem úplně neznal. V sezoně chceme hrát na tři pětky. Chceme, aby kluci měli hodně prostoru a mohli se herně i mentálně projevit. Široký kádr umožňuje to, že budu hrát vždy ti, kteří budou mít výbornou tréninkovou morálku a výkonnost. Ta samozřejmě bude měřitelná hlavně zápasy,“ doplnil.

Už zítra se naplno rozjede DHL extraliga juniorů a na českobudějovické mladíky čeká loňský mistr z Plzně, se kterou se Jihočeši potkali v prvním přípravném utkání, ve kterém prohráli 2:4. „Z toho moc odvodit nemůžete. Ale plzeňský starší dorost byl loni mistry republiky, tak očekávám, že jejich tým bude dobře připravený a velice kvalitní,“ předjímá Rob. Ten však bude mít jednu velkou výhodu, jelikož bude mít k dispozici hned trojici hráčů z A týmu – Ondřeje Šulka, Jakuba Doktora a Ondřeje Kachyňu. „Jsem rád, že je teď budu mít k dispozici, ale dlouhodobě s nimi nepočítám. Ne, že bych je nechtěl, ale už mají na to, aby hrál výš,“ dodal juniorský lodivod.

Brankářskou jedničkou bude pro začátek Martin Březina, který dorazil původně na zkoušku kolínského staršího dorostu. „V přípravě se jevil velice dobře. V brance začne on. Ale určitě neodchytá celou sezonu. Prostor dostanou všichni gólmani, takže David Němec a Dan Svoboda se určitě dostanou do hry,“ poodhalil plány Rob.

A jaké si dává trenér juniorů cíle v letošní sezoně? „První náš cíl je play-off. Extraliga bude určitě vyrovnaná. Ale až případným postupem si můžeme vytyčovat další.“

Lídry pro letošní sezonu by měli být Milan Dančišin a Lukáš Matys. „Samozřejmě budu rád, když se k nim přidají další jako Tejko, Bláha nebo Rolínek. Juniorka je od toho, aby vychovala talenty pro dospělý hokej,“ uzavřel Luboš Rob.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....